«Θάνατος σε εσένα δολοφόνε» και «Ευθανασία στους δολοφόνους» έγραψαν άγνωστοι σε Κτηνιατρείο της Κοζάνης – Δείτε όλο το ρεπορτάζ



– Πρωτοφανές περιστατικό στην Ελλάδα

«Ευθανασία στους δολοφόνους» και «θάνατος σε ‘σένα δολοφόνε», είναι τα συνθήματα που γράφτηκαν στον τοίχο Κτηνιατρείου της Κοζάνης, τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Απριλίου.
 
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, απέστειλε Δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ (κλικ εδώ), καταδικάζοντας το περιστατικό και εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, στο συνάδελφό τους.

Με αφορμή το περιστατικό, το kozaniLife.gr ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κτηνίατρο, με τον δικηγόρο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Αναστάσιο Καραλίγκα αλλά και με την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, κ. Αθηνά Τραχήλη.

Ο δικηγόρος κ. Καραλίγκας μιλώντας στο kozaniLife.gr, ανέφερε ότι τέτοιου είδους περιστατικά τα καταδικάζουν.
 
«Προφανώς είναι μία διαμαρτυρία για ένα πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, που λειτουργεί σε όλους τους Δήμους με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προέρχεται από ανενημέρωτους και κακόβουλους. Αυτό το πρόγραμμα προβλέπει από στείρωση μέχρι ευθανασία, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που πληροί το ζώο και την επιτροπή του Δήμου. Θέλουμε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές» , δήλωσε ο κ. Καραλίγκας.

Ο κτηνίατρος της Κοζάνης ο οποίος δέχτηκε τα απειλητικά συνθήματα στο κτηνιατρείο του, μας είπε:
«Οι κτηνίατροι είναι εκτελεστικά όργανα, εκτελούν μία κτηνιατρική πράξη που έχει ορίσει ο νόμος. Αλίμονο αν τα φιλοζωικά αισθήματα του καθενός εκφράζονται με τη δολοφονία των κτηνιάτρων».

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το kozaniLife.gr με τον κτηνίατρο, μας εξήγησε με ποιο τρόπο λειτουργεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα περισυλλογής ζώων.

Στην  επιτροπή η οποία έχει συσταθεί για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, συμμετέχουν και μέλη των φιλοζωικών σωματείων, όπου κατά την αξιολόγηση ενός ζώου έχουν καθοριστικό ρόλο και λόγο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρωτίστως περίθαλψης ζώων (στείρωση, εμβολιασμό, τοποθέτηση μικροτσίπ). Μία σημαντική παράμετρος για ευθανασία είναι, κατά πόσο το ζώο που έχει περισυλλέγει είναι ασφαλές για τον κόσμο. Αν κριθεί επιθετικό και δεν βρεθεί κάποιος που να εγγυηθεί τη φιλοξενία του ή την υιοθεσία του, με σκοπό τη βελτίωση της συμπεριφοράς του, τότε αναπόφευκτα γίνεται ευθανασία.

Κλείνοντας, τοποθέτηση έκανε και η κ. Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η οποία δήλωσε: «Το περιστατικό, το οποίο συνέβη στο συνάδελφό μας είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξανασυμβεί σε καμία άλλη πόλη της Ελλάδας. Καταδικάζουμε το γεγονός και θα ακολουθήσουμε κάθε νομική οδό και ευελπιστούμε να λάμψει η αλήθεια».

Την Τρίτη 7 Απριλίου θα κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων από τον κτηνίατρο ο οποίος δέχτηκε τα απειλητικά συνθήματα.

Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.