Άνοιγμα στα διόδια Πολυμύλου από τις Κομματικές Οργανώσεις Κοζάνης, Υπαίθρου και ΔΕΗ του ΚΚΕ



Με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διοδίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου εξόρμηση-συμβολικό άνοιγμα στα διόδια Πολυμύλου από τις Κομματικές Οργανώσεις Κοζάνης, Υπαίθρου και ΔΕΗ του ΚΚΕ.

Μοιράστηκε υλικό στους οδηγούς που περνούσαν από τα διόδια με την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή που προέβλεπε την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.

Υπενθυμίζεται ότι την τροπολογία απέρριψε, χθες βράδυ, ασυζητητί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διατηρώντας το ληστρικό καθεστώς των διοδίων για τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανακοίνωση που μοιράστηκε αναφέρει:

«Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια.

Εργατοϋπάλληλοι, νέοι – νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει.

Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων!
Μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν τεράστια κέρδη!

Από το 2008 ως και σήμερα η αύξηση στην τιμή των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%!
Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, να χρυσοπληρώνει συνεχώς για τους δρόμους!

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων. Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων επισημαίνοντας:

«Η επιβολή των διοδίων για τη χρήση των Εθνικών Οδών έχει πάρει χαρακτήρα πρόκλησης για το λαό μας. Στην ουσία καλείται να πληρώσει διπλά τα έργα αυτά. Πληρώνει την κατασκευή τους, πληρώνει και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου.

Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τη συνεχή διεύρυνση των διοδίων με νέους σταθμούς και με τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί και που προβλέπονται για το μέλλον.

Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την παρούσα τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.

Να καταργηθεί κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους και εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από την ψήφιση του παρόντος, κάθε αντίθετη διάταξη νόμου, σύμβασης ή άλλης κανονιστικής πράξης καταργείται.

Να καταργηθεί το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων. Επίσης καταργούνται και δεν εισπράττονται τυχόν επιβληθέντα διοικητικά ή άλλου είδους πρόστιμα για την ως άνω αιτία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.