Οι Ανεξάρτητοι Έληνες Κοζάνης για το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.



Η βουλή συνεδριάζει σήμερα συζητώντας το  νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.. Η επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ., σε αντικατάσταση του σημερινού μορφώματος της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. και χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, αποτελούσε προεκλογική δέσμευση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα κάνει βήμα πίσω ως προς την τήρηση της νομιμότητας.

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών δεν έχουν καταβάλει τα χρήματα για τις συχνότητες, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν συμψηφισμό. Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις οι οποίες ζουν από δάνεια από τράπεζες που είχε ανακεφαλαιοποιήσει ο ελληνικός λαός να αρνούνται να καταβάλλουν όσα προβλέπει ο νόμος.

Συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. που έχουν συνηθίσει την φορολογική και χρηματοδοτική ασυλία προβάλλουν επιχειρήματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διευκρινίζουμε ότι ο τηλεοπτικός χρόνος που δίνονταν στα κόμματα για την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων παρέχεται δωρεάν, ενώ το τέλος για την συχνότητα είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.
     
Το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ., εκτός του ότι προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, αποτέλεσε μεθοδευμένο ακρωτηριασμό της ενημέρωσης του πολίτη και σκανδαλώδης εύνοια συγκεκριμένων συμφερόντων, παρά τις εγγενείς παθογένειες και τον απαράδεκτο εναγκαλισμό από τα παλιά κόμματα.

Την ώρα που η κυβέρνηση έκλεινε την Ε.Ρ.Τ. υπεγράφη μια νέα σύμβαση με την οποία παραχωρήθηκαν από την Ε.Ε.Τ.Τ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) έναντι χαμηλού τιμήματος τα δικαιώματα για τις ψηφιακές συχνότητες στην DIGEA. Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, μέσω της DIGEA, διαμόρφωσαν μόνοι τους το πλαίσιο της ψηφιακής τηλεόρασης με δεσπόζοντα και μονοπωλιακό ρόλο και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος αν συνυπολογιστεί ποιος ωφελείται οικονομικά από τους όρους και τα ανταλλάγματα που αφορούν την ψηφιακή τηλεόραση.

Η ασυδοσία των καναλαρχών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος ΤΕΛΕΙΩΣΕ.   

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.