Ατρόμητος Πτολεμαΐδας: Η πρώτη ομάδα της Π.Ε. Κοζάνης στο πρόγραμμα Ακαδημιών του ΟΠΑΠ – Συνέντευξη του προπονητή Χ. Τσιλφίδη στο kozaniLife.gr



Η ΟΠΑΠ ΑΕ επιδιώκει να καλλιεργήσει στα παιδιά τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικής προσπάθειας, διασφαλίζοντας ότι το μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού θα συνεχίσει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Για το λόγο αυτό, δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύσσεται σε 125 Ερασιτεχνικά Σωματεία Ποδοσφαίρου, με συνολική συμμετοχή 10.000 παιδιών και 450 προπονητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα λοιπόν σε πολλές ακαδημίες επέλεξε να είναι και ο Ατρόμητος Πτολεμαΐδας. Η επιλόγη μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η ΟΠΑΠ Α.Ε με κύριο γνώμονα της επιδόσης της ακαδημίας αλλά και την εμπειρία των προπονητών κατέληξε σε αυτή.
 
Είναι ένα επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνετε από τους ανθρώπους της ακαδημίας και έρχετε λίγο μετά την σπουδαία διάκριση που είχαν στην Αθήνα συμμετέχοντας 3 ηλικιακές κατηγορίες (junior, προπαιδικό, παιδικό)σε τουρνουά με ΑΕΚ, Πανιώνιο και Άρσεναν Βάρης , με τον τελικό απολογισμό να είναι 7 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Το kozaniLife.gr επικοινώνησε με τον Χρήστο Τσιλφίδη, απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, ο οποίος είναι αποτελεί και τον παλαιότερο προπονητή των ακαδημιών και μας είπε λίγα πράγματα για την κατάσταση στο νομό μας.

 

– Καλησπέρα Χρήστο. Βλέπουμε πως γίνεται εξαιρετική δουλειά. Που οφείλεται η επιτυχια;

– Όλες οι αγωνιστικές επιτυχίες είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός ενιαίου  προπονητικού πλάνου που σχεδιάστηκε πριν μια εξαετία περίπου, σύμφωνα με τις σύγχρονες  απαιτήσεις  του ποδοσφαίρου και  ακολουθείται πιστά από τα μικρότερα εως τα μεγαλύτερα ηλικιακά τμήματα. Βέβαια, επειδή το ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνεχώς , επιδιώκουμε και εμείς να ενημερωνόμαστε συνεχώς και να διευρύνουμε τις γνώσεις μας σε ότι νέο προκύπτει σχετικά με τη προπονητική του ποδοσφαίρου και να το εφαρμόζουμε με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

– Υπάρχουν παιδιά – ταλέντα στη Μακεδονία; Μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες;
 
– Φυσικά και υπάρχουν παιδιά με ταλέντο! Μιλώντας για την περιοχή της Μακεδονίας θα έλεγα ότι υπάρχουν και αρκετές Ακαδημίες που κάνουν πολύ καλή δουλειά.

– Γιατί τότε δεν βλέπουμε όλο και περισσότερα ταλέντα να απορροφούνται;

– Δυστυχώς, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές ομάδες σε εθνικές κατηγορίες όπως η Γ’ εθνική για να μπορέσουν να απορροφήσουν όλα αυτά τα ταλαντούχα παιδιά ώστε να λειτουργήσουν σαν «σκαλοπάτι» γι’αυτα.  Έτσι τα παιδιά που μπορεί να είναι πολύ καλοί παίκτες μέχρι τα 15 – 16 στη συνέχεια δυστυχώς χάνονται γιατί δεν υπάρχει ένας ενδιάμεσος κρίκος ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν να παίρνουν αγωνιστικές εμπειρίες και να έχουν και τη ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν και σε ακόμα μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει όλους όσους κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο αλλά και την τοπική αρχή της κάθε περιοχής.

 

Επιμέλεια: Καραδημούλας Σάκης για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.