Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Γαλλία με 148 επιβαίνοντες – Δεν υπάρχουν επιζώντες



Ενα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Airbus A-320 έπεσε στις Αλπεις, στη Νότια Γαλλία.

Εως τώρα υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων. Μιλούν για έως και 150 ανθρώπους. Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει πως στο αεροσκάφος επέβαιναν 142 επιβάτες, 2 πιλότοι και 4 μέλη πληρώματος.

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, με αριθμό πτήσης 4U9525, έχουν εντοπιστεί από δύο ελικόπτερα που έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκε το ίχνος του Airbus από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 09:47 (τοπική ώρα) και εξαφανίστηκε 40 λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ πετούσε στα 6.800 πόδια.

Σύμφωνα με το Le Parisien, η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλούς κόστους, θυγατρική της Lufthansa. Ιδρύθηκε το 2002 και έχει στόο 80 αεροπλάνων.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες». «Μέσα είχαν επιβιβαστεί 148 άτομα. Οι συνθήκες του δυστυχήματος, που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες, μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιζώντες» δήλωσε συγκεκριμένα ο Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη την ταυτότητα των θυμάτων, αλλά υπέθεσε ότι «πιθανόν να υπάρχουν πολλά θύματα να είναι Γερμανοί».

Σύμφωνα με το flightradar24 πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους τύπου αεροσκάφους Α320 και παρελήφθη τον Νοεμβριο του 1990.

Η αεροπορική εταιρεία στο Twitter έγραψε αρχικά ότι είχε πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης για ένα ατύχημα και λίγο αργότερα ενημέρωνε πως θα κάνει ενημέρωση μόλις έχει πληροφορίες.

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.