Συνάντηση Ε. Ουζουνίδου με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ Ι. Θεωνά



Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ε.Ουζουνίδου συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Ι.Θεωνά, προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση των τοπικών  παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Π.Ε. Κοζάνης. Η Βουλευτής εξέθεσε στον κ. Υποδιοικητή τόσο την ταλαιπωρία των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας κατά τη διαδικασία συνταξιοδότησής τους, όσο και τις οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές  συνέπειες, που υφίστανται οι πολίτες λόγω της πολύχρονης αναμονής της σύνταξής τους.

Εξέθεσε, επίσης, την αναγκαιότητα συμπλήρωσης των ελεγκτικών μηχανισμών  σε μία περιοχή με μεγάλη εξορυκτική δραστηριότητα και σημαντικό ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα των αυστηρών ελέγχων του ΙΚΑ Πτολεμαΐδας σε ΜΜΕ και τις βαρύτατες ποινές για πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του μικροεπιχειρηματία.

Τέλος, έθεσε το ζήτημα των 412 επιτυχόντων των διαγωνισμών ΑΣΕΠ για το ΙΚΑ.

Ο κ. Υποδιοικητής ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι από το επικείμενο  νομοσχέδιο του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένουν προσλήψεις επιτυχόντων στον προηγούμενο διαγωνισμό,  γεγονός που θα υποστηρίξει την ταχύτητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, και αναφέρθηκε στις σχεδιαζόμενες ενέργειες του Οργανισμού για την επίσπευση της διαδικασίας απονομής σύνταξης καθώς και στις άμεσες ενέργειες διασύνδεσης του πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού με το αντίστοιχο του ΟΑΕΔ και του Υπ. Εσωτερικών για τα θέματα ασφαλιστικής κάλυψης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν σε μία νέα συνάντηση συγκεκριμένες προτάσεις και να συνεχίσουν τη συνεργασία για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.