Συναντήσεις Χάρη Κάτανα με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς



Συνάντηση με Αγροτικό Συνεταιρισμό Εναλλακτικών και Βιολογικών Καλλιεργειών “Ελληνική Γη” .

Ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Εμπορίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χάρης Κάτανας, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εναλλακτικών και Βιολογικών Καλλιεργειών «Ελληνική Γη».

Στη συνάντηση συζητήθηκε η έλλειψη προώθησης και θέσης σε εφαρμογή δύο προγραμμάτων με φορέα υλοποίησης τον ανωτέρω Συνεταιρισμό και αφορούν ερευνητικό πρόγραμμα για την  καλλιέργεια των δένδρων Goji Berry σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με το Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και πρόγραμμα για τη διατροφική αξία του ελληνικού καρπού Goji Berry. Τα προγράμματα αυτά είναι πρωτοπόρα για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Επικράτεια.

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να αναζητήσει τις αιτίες καθυστέρησης έναρξης των προγραμμάτων και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να μην χαθούν προτάσεις, όπως η συγκεκριμένη, που προωθούν την επιστημονική προσέγγιση στον πρωτογενή τομέα και δίνουν ευκαιρίες προώθησης της απασχόλησης και των ευκαιριών εργασίας και επιχειρηματικότητας.

xdgfyhjxfgh

Συνάντηση με εργαζομένους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης – Σερβίων.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Εμπορίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χάρης Κάτανας, συναντήθηκε με πολυμελή  αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης – Σερβίων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη των διαδικασιών εκκαθάρισης της ΕΑΣ Κοζάνης – Σερβίων από τον ειδικό εκκαθαριστή. Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον του πρωτογενούς τομέα και του συνεταιριστικού κινήματος, όπως επίσης και για το μέλλον των εργαζομένων στην ένωση.

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να φωτίσει όλες τις παραμέτρους της υπό εκκαθάριση Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πάντα κυρίαρχο ρόλο στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την περιοχή της Κοζάνης στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.