Σιάτιστα: Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας και η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας Μικροκάστρου



Με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η επέτειος της αναστήλωσης των εικόνων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα, με την τέλεση πανηγυρικής Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου, και λιτάνευση των εικόνων.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γκερεχτές Λάζαρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης κ. Γιαννακίδης Σταύρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κάτανας Ηλίας και κ. Ιωαννίδης Κυριάκος,  ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Σιάτιστας κ. Δίκος Στέργιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι Βοΐου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης κ. Βακουφτσής Ιωάννης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Σεραφείμ Αθανάσιος, και πλήθος πιστών.  

Το απόγευμα, έγινε η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας Μικροκάστρου στην είσοδο της Σιάτιστας, στην περιοχή Αγίου Νικάνορα, από τον Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο, Ιερείς της Μητροπόλεως, Τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών.

Η εικόνα της Παναγίας θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικαολάου μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων όπου θα μεταφερθεί από πιστούς και πάλι στην Ιερά Μονή Μικροκάστρου για τα Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.