Παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη «Ξαναγίνε Έλληνας» στην Κοζάνη



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Αριστοτέλης» και το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας θα παρουσιάσουν την 1η Απριλίου 2015, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ερμιόνιο», ένα όμορφο κι ενδιαφέρον βιβλίο του διεθνούς φήμης συμπατριώτη μας δημιουργού, Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη με τίτλο «Ξαναγίνε Έλληνας».

Πρόκειται για 20 όμορφες ιστορίες, μια κιβωτός με εικόνες, μνήμες και αισθήματα, που ο διακεκριμένος Έλληνας της διασποράς, ζωγράφος και αρχιτέκτονας,- που θα τον γνωρίζετε από το μεγάλο εικαστικό έργο του με θέμα το Μεγαλέξανδρο –  διατηρεί ζωντανές στην καρδιά του. Αφηγήσεις, με έναν άμεσο και συχνά «προφορικό λόγο» που αναβιώνουν αξίες, ατμόσφαιρες και διαχρονικά γνωρίσματα των Ελλήνων, την «ψυχή» της Ελλάδας που στην εποχή μας υποχωρεί μπροστά στην «κρίση» της πεζότητας και του καταναλωτισμού.
 
Η πίστη, η φιλία, η αλληλεγγύη, η φιλοξενία, η καλοσύνη, αλλά και το χιούμορ, σίγουρα θυμίζουν σε όλους μας μια Ελλάδα που κρατάμε κάπου βαθιά μέσα μας…

Αυτές τις εικόνες, αυτές τις αξίες, προσπαθεί να μας ξαναθυμίσει ο Βαρλάμης μ’ αυτό το βιβλίο του, δίνοντάς μας μ’ αυτό τον τρόπο αισθήματα συμπαράστασης κι αισιοδοξίας για ν’ αντιμετωπίσουμε τις ποικίλες αντιξοότητες του καιρού μας.

Το βιβλίο είναι των εκδόσεων «ΙΑΝΟΣ» από τη Θεσσαλονίκη, 220 σελίδων, σχήματος 20Χ14 εκ, και περιέχει 20 εικόνες – πίνακες του συγγραφέα από τη συλλογή «Ελληνικοί Τόποι».

Κατά την παρουσίαση θα γίνει προβολή βίντεο με σύντομο χαιρετισμό του συγγραφέα και θα αναγνωστούν διηγήματα από το βιβλίο του. Επίσης θα προβληθεί και βίντεο από το Μουσείο Τέχνης «Kunstmuseum Waldviertel» της Αυστρίας που στεγάζει τις δημιουργίες του Βαρλάμη. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση και αναφορά στο επίκαιρο έργο του Καθηγητή Βαρλάμη και στα προγράμματα που σχεδιάζει σε σχέση με τη Μακεδονία, με πρωταρχικό το πρόγραμμα για τον Απ. Παύλο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.