Όταν ο αθλητισμός και η ανθρωπιά γίνονται ένα: Παρμάκης και Νούλας τερματίζουν μαζί σε αγώνα τρεξίματος



Η ομορφότερη αθλητική στιγμή της χρονιάς έχει για πρωταγωνιστή έναν Καστοριανό αθλητή μεγάλων αποστάσεων, τον Βαγγέλη Νούλα. Ο Βαγγέλης πήρε μέρος την Κυριακή στον αγώνα ορεινού τρεξίματος Xortiatis Trail Run 2015 στη Θεσσαλονίκη . Στην επίπονη αυτή κούρσα των 22 χιλιομέτρων, ο αθλητής μας κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη και στην ηλικιακή κατηγορία 18-39 ετών.

Στον ίδιο αγώνα έτρεχε και ο Κοζανίτης Μιχάλης Παρμάκης, νικητής του Run Greece Kastoria 2014.  O Μιχάλης έπαθε διάστρεμμα και είχε πτώση στο 14ο χλμ , σε μια σάρα και παρότι πονούσε, κατάφερε και συνέχισε τον αγώνα . Όταν πλησίαζαν στον τερματισμό , ο Βαγγέλης Νούλας , σεβόμενος τον τραυματισμό και την υπεράνθρωπη προσπάθεια του συναθλητή του, μείωσε τον ρυθμό  για να τον αφήσει να τερματίσει τρίτος. Ο Μιχάλης προσπάθησε  να αποφύγει την επίμονη προτροπή του συναθλητή του να τερματίσει μπροστά από αυτόν, λέγοντας: “Όχι εσύ αξίζεις την τρίτη θέση στον αγώνα, αφού μείωσες τον ρυθμό σου για να με βοηθήσεις να τερματίσω”.

Ο ένας παραχωρεί το χάλκινο μετάλλιο στον άλλο, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές ανώτερης αθλητικής συμπεριφοράς. Η σκηνή του τερματισμού είναι συγκλονιστική ! Οι δύο αθλητές, αγκαλιασμένοι, τερματίζουν μαζί στην τρίτη θέση δίνοντας μαθήματα αθλητικού ήθους και αλτρουισμού. Βαγγέλη και Μιχάλη, σας ευχαριστούμε! Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Από το fouit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.