Όταν ο αθλητισμός και η ανθρωπιά γίνονται ένα: Παρμάκης και Νούλας τερματίζουν μαζί σε αγώνα τρεξίματος

Η ομορφότερη αθλητική στιγμή της χρονιάς έχει για πρωταγωνιστή έναν Καστοριανό αθλητή μεγάλων αποστάσεων, τον Βαγγέλη Νούλα. Ο Βαγγέλης πήρε μέρος την Κυριακή στον αγώνα ορεινού τρεξίματος Xortiatis Trail Run 2015 στη Θεσσαλονίκη . Στην επίπονη αυτή κούρσα των 22 χιλιομέτρων, ο αθλητής μας κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη και στην ηλικιακή κατηγορία 18-39 ετών.

Στον ίδιο αγώνα έτρεχε και ο Κοζανίτης Μιχάλης Παρμάκης, νικητής του Run Greece Kastoria 2014.  O Μιχάλης έπαθε διάστρεμμα και είχε πτώση στο 14ο χλμ , σε μια σάρα και παρότι πονούσε, κατάφερε και συνέχισε τον αγώνα . Όταν πλησίαζαν στον τερματισμό , ο Βαγγέλης Νούλας , σεβόμενος τον τραυματισμό και την υπεράνθρωπη προσπάθεια του συναθλητή του, μείωσε τον ρυθμό  για να τον αφήσει να τερματίσει τρίτος. Ο Μιχάλης προσπάθησε  να αποφύγει την επίμονη προτροπή του συναθλητή του να τερματίσει μπροστά από αυτόν, λέγοντας: “Όχι εσύ αξίζεις την τρίτη θέση στον αγώνα, αφού μείωσες τον ρυθμό σου για να με βοηθήσεις να τερματίσω”.

Ο ένας παραχωρεί το χάλκινο μετάλλιο στον άλλο, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές ανώτερης αθλητικής συμπεριφοράς. Η σκηνή του τερματισμού είναι συγκλονιστική ! Οι δύο αθλητές, αγκαλιασμένοι, τερματίζουν μαζί στην τρίτη θέση δίνοντας μαθήματα αθλητικού ήθους και αλτρουισμού. Βαγγέλη και Μιχάλη, σας ευχαριστούμε! Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Από το fouit.gr

Κοινοποιήστε
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+1Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε