Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ενα ή δυο αρχεία άνοιξα. Δεν ειναι λογικό να ψάχνω Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Κοζάνη. Δεν έχω κάνει στοχευμένη αναζήτηση»



Απαντώντας σε ερωτήσεις τόσο του Προέδρου Ν. Πάσσου  όσο και της Εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου συνεχίστηκε η απολογία του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πρόεδρος: Κομβικό ειναι το αρχικό cd. Πόσα αρχεία ανοίξατε;

Παπακωνσταντίνου:  Ενα ή δυο αρχεία άνοιξα. Δεν ειναι λογικό να ψάχνω Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Κοζάνη. Δεν έχω κάνει στοχευμένη αναζήτηση. Το στικάκι το έκανα περιπου τον Νοέμβρη, θυμάμαι πως ηταν χιλιάδες αρχεία. Εχω πεί με μεγάλη σαφήνεια πως όσα αρχεία παρέλαβα, τόσα παρέδωσα στο Διώτη. Το αρχικό cd δεν θυμάμαι σε ποιά γραμματέα το έδωσα, γιατί απλώς δεν ειχα ιδιαιτέρα  γραμματέα. Σε μια απο τις 7.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερωτήσεις διευκρίνισε ότι η επιφύλαξή του για το ποιος θα κάνει τον έλεγχο,  αφορούσε στο ότι δεν υπήρχε μια οργανωμένη υπηρεσία χωρις διαρροές που θα το έκανε.

Έψαχνα λοιπόν τρόπο. Ο κ.Στασινόπουλος, μετέπειτα επικεφαλής ΣΔΟΕ, είπε ότι δεν χρειαζοταν καν εντολή για να ψάξει. ….Οι συνεχείς  αντιφασεις στις καταθέσεις του κ.Διωτη, οι συνεχείς ανασκευές προκύπτουν όταν έρχεται η πραγματογνωμοσύνη που λέει δεν έδωσες στο Βενιζέλο αυτό που πήρες από τον Παπακωνσταντίνου. Διότι αντιλαμβάνεται ότι τα ευρήματα δυσκολεύουν τα πράγματα.

Πρόεδρος:  Ο κ. Βενιζέλος δε σας ρώτησε τίποτα στην παραλαβή – παράδοση;

Παπακωνσταντίνου:  Ούτε για την τρόικα και το PSI δε με ρώτησε.

Πρόεδρος: Στο Διώτη γιατί το δώσατε;

Παπακωνσταντίνου: Το λέει, προς τιμήν του ο Διώτης: “Για έλεγχο μου το έδωσε για τι άλλο; Για ενθύμιο;”.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου για το εάν μπορούσε να γίνει διαγραφή από κάποιον άλλον, υποστήριξε πως θα μπορούσε σύμφωνα και με τις καταθέσεις των πραγματογνωμόνων.

Παπακωνσταντίνου: Δεν ισχυρίζομαι ότι έκανε αλλοίωση ο κ.Διώτης. Υπάρχει όμως χρήση που δεν σταματά  στον  κ.Διώτη.

Πρόεδρος: Εκθετο δηλαδή το υλικο;

Παπακωνσταντίνου: Ναι , εύλογο συμπέρασμα από πραγματογνωμοσύνες.

Πρόεδρος: Ο κ.Βενιζέλος το κρατησε πολύ καιρό. Ποιός θα είχε λόγο να το κάνει αυτό;

Παπακωνσταντίνου: Εχω ενοχλήσει με αποφάσεις μου πολλούς και πολλά. Χαλασα μια σούπα στο ΣΔΟΕ, γιατι γίνονταν και γίνονται παράνομα πράγματα, δε μπορώ να διανοηθώ πώς έγινε μόνο μέσα απο την υπηρεσία, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έγινε χωρίς σπρώξιμο, παρότρυνση ή οτιδήποτε άλλο από έξω. Δεν μπορώ να κατηγορήσω ευθέως κανέναν, ούτε θα ήταν υπεύθυνο. Αλλά όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν τέτοια άτομα σε αυτή την υπηρεσία, ικανά να το κάνουν. Ενόχλησα πολύ και πολλούς. Μεχρι εκεί μπορώ να πάω.

Πρ: Πάτε σε έναν πολύ ευρύ κύκλο ανθρώπων.

Παπακωνσταντίνου: Θα μπορούσα να πω το απλούστερο. Να κάνω ενα νέο cd να το παρέδιδα και τέρμα. Πρέπει όμως να αποφασίσουμε αν ειμαι έξυπνος, ηλίθιος, λίγο πονηρός, πολύ, τι είμαι τελικά; Ποιός θα με αμφισβητούσε εκείνη την εποχή;

Πρόεδρος: Ναι, αλλά οι εποχές αλλάζουν…

Απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου γιατί δεν πρωτοκολλήθηκε η λίστα, ο κατηγορούμενος πρώην Υπουργός είπε ότι δεν μπορούσε να το κάνει καθώς τα στοιχεία που του εστάλησαν από τη Γαλλία  δεν ήταν νόμιμα.

«Η επιστολή που στείλαμε και μας έστειλαν ηταν ουσιαστικά – συγγνώμη για την έκφραση- φερετζές, δηλαδή προσχηματική. Δεν μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε για είπσραξη φόρων. Ως βάση διασταύρωσης στοιχείων και μονο», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Newsroom naftemporiki.gr

Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.