Μήνυμα του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Χάρη Κάτανα για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου



Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή γιορτή για το λαό μας: αφενός την θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αφετέρου την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του Έθνους για την επανάκτηση της ελευθερίας του, μια μέρα Εθνικής Υπερηφάνειας, μια μέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας, μια ημέρα που σηματοδότησε την εθνική παλιγγενεσία.

Είθισται τέτοιες ημέρες να αναφερόμαστε στα γεγονότα εκείνης της εποχής. Ας μου επιτραπεί να κάνω έναν παραλληλισμό εκείνων των ημερών με το σήμερα.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, το Ελληνικό Έθνος βρισκόταν υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και ονειρευόταν τη γλυκιά στιγμή της ελευθερίας μετά από 400 χρόνια. Κατ’ αντιστοιχία, σήμερα, το Ελληνικό Κράτος μετά από δεκαετίες οικονομικής εξάρτησης και δανεισμού, προσπαθεί να βρει το βηματισμό του σε μια κατεύθυνση ανάπτυξης και απεγκλωβισμού από τα δεσμά του. Δεσμά που δεν επιβλήθηκαν αποκλειστικά από εξωτερικούς παράγοντες ή κατακτητές αλλά, δυστυχώς, κι από εγχώριους παράγοντες. Ανθρώπους που σκόπιμα έθεσαν σε δεύτερη μοίρα την ευημερία της Πατρίδας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη. Στην πάροδο των αιώνων η Ελλάδα είχε πάντα σε πλεόνασμα δύο πράγματα: α) Ιστορία και Πολιτισμό και β) Εφιάλτες!

Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας βρίσκει με αργά αλλά σταθερά βήματα, τον προσανατολισμό που της αξίζει: την προστασία των πολιτών έναντι όλων των τρίτων! Είναι αδιανόητο για εμάς, να εξυπηρετήσουμε αλλότρια συμφέροντα και κέντρα. Θυσιάζουμε ευχάριστα τους εαυτούς μας, τις οικογενειακές μας στιγμές προκειμένου να προσφέρουμε με σεβασμό αυτό που ανήκει στους Έλληνες: την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να ορίζουν αυτόνομα τη ζωή τους. Υπήρξαμε η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι ώρα να δώσουμε ένα νέο στίγμα στους συνεταίρους μας ανά την υφήλιο, ότι οι πολίτες και η ευημερία τους βρίσκεται πάνω από όλα τα υπόλοιπα συμφέροντα!

Χρόνια Πολλά και καλή λευτεριά στην Πατρίδα μας! Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας και τη στήριξη των Ελλήνων θα επιτύχουμε!

Χάρης Κάτανας,
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.