Ιδανικές συνθήκες για δενδροκαλλιέργεια στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού – Βίντεο από την σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πλατανόρευμα



Οι προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε στο Πλατανόρευμα από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού/Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη. Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα από τους εισηγητές της ημερίδας είναι ότι το μικροκλίμα και τα εδάφη της περιοχής δημιουργούν ένα ιδανικό σκηνικό για την δενδροκαλλιέργεια και ειδικότερα την καλλιέργεια κερασιάς, δαμασκηνιάς, βερικοκιάς και βυσσινιάς. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες για τις εν λόγω δενδροκαλλιέργειες ενώ συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τις Ομάδες Παραγωγών και τους Συνεταιρισμούς.
 
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στον πρωτογενή τομέα παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει (λειτουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Εδαφολογικού Εργαστηρίου, διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας κ.α.) τον σχεδιασμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο ενώ επανέλαβε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα.

DHMOS SERBIVN – BELBENTOU HMERIDA DENDROKALIERGEIAS STO PLATANOREYMA from DIMOS SERVION-VELVENTOU on Vimeo.

 
Στις υπηρεσίες που παρέχει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και υπεύθυνος του Εδαφολογικού Εργαστηρίου Δημήτρης Κουκάλης επισημαίνοντας ότι ο αγροτικός κόσμος έχει πλέον στο πλευρό του μία υποστηρικτική υποδομή, σημαντική για να προχωρήσει σε συστηματική δενδροκαλλιέργεια.
 
Σε θέματα οργάνωσης παραγωγών και προώθησης προϊόντων αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους ο Πρόεδρος του ΄΄ΑΣΕΠΟΠ΄΄ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας και ο Διευθυντής του Α.Σ. Βελβεντού ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ Νίκος Σακκούλας.

Ομιλητές Ημερίδας-Εισηγήσεις:

1. Κασαπίδης Γεώργιος Βουλευτής Ν. Κοζάνης, Γεωπόνος MSc ΄΄Διεθνείς αγορές και ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών της Ελλάδος σε κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, βύσσινα΄΄.
2. Δρογούδη Παυλίνα Dr. Γεωπονίας, Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας ΕΘΙΑΓΕ ΄΄Η καλλιέργεια της Δαμασκηνιάς και της Βερυκοκιάς΄΄.
3. Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος Γεωπόνος, ΄΄Η κερασοκαλλιέργεια, τάσεις και προοπτικές΄΄.
4. Χατζηχαρίσης Ιωάννης Dr. Γεωπονίας, ΄΄Τάσεις και προοπτικές της καλλιέργειας της Βυσσινιάς΄΄.
5. Σιδηρόπουλος Γεώργιος, Γεωπόνος Α.Σ. Πύργων Εορδαίας, ΄΄Οργάνωση ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών και εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού΄΄.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.