Το ΕΒΕ Κοζάνης αρωγός στην κατάρτιση των επιχειρήσεων σε θέματα εξωστρέφειας και εξαγωγών



Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την εξειδίκευση των γνώσεων σε θέματα εξωστρέφειας των επιχειρηματιών της Π.Ε. Κοζάνης και των στελεχών των επιχειρήσεών τους, συνέβαλε,  σε συνεργασία με εξαγωγικούς φορείς της χώρας, όπως ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ) και η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στη διοργάνωση και υλοποίηση από την αρχή του έτους με απόλυτη επιτυχία σεμιναρίων  κατάρτισης στη Σιάτιστα και στην Κοζάνη.

Τα προγράμματα κατάρτισης που ήταν διάρκειας 40 ωρών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περίπου 120 άτομα (αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων),  ενώ τα συναφή σεμινάρια, που με την επιμέλεια του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκαν το έτος 2013, είχαν  παρακολουθήσει 50 συμμετέχοντες.

Μέλη της  διοίκησης του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα ΚΕΚ, στα οποία λειτούργησαν τα τμήματα κατάρτισης, για να συγχαρούν τους εκπαιδευόμενους και να τους ευχηθούν οι πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους να βοηθήσουν στην επίτευξη των αναπτυξιακών – εξαγωγικών στόχων των τοπικών επιχειρήσεων επ’ ωφέλειά της επιχειρηματικότητας και της τοπικής κοινωνίας.  

Τα σεμινάρια κατάρτισης σε θέματα εξαγωγών αποτελούν μια πολύ αξιόλογη παροχή προς τις επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κρίνοντας από τα θετικά σχόλια των επιχειρηματιών, που είτε συμμετείχαν οι ίδιοι στα τμήματα που λειτούργησαν στη Σιάτιστα και στην Κοζάνη, είτε τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους.
Κατά γενική ομολογία η άριστη διοργάνωση, αλλά  και το περιεχόμενο των παρουσιάσεων εκ μέρους των εξειδικευμένων εισηγητών και οι συμβουλές και οι κατευθύνσεις που παρασχέθηκαν στους συμμετέχοντες, συνέβαλαν ώστε να θεωρηθεί η προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ως προσπάθεια ουσιαστικής  ενίσχυσης των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την  ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια, συνεπώς, των προωθητικών ενεργειών και δράσεων που προγραμματίζει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών,  που αφορούν κυρίως διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό και πραγματοποίηση επιχειρηματικών αποστολών,- όπως αυτή που θα λάβει χώρα στα Τίρανα της Αλβανίας στις 26 και 27 Μαρτίου 2015 με προγραμματισμένες Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις,- συμπεριλαμβάνεται και η υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης για θέματα εξαγωγών, καθώς απώτερος θεμιτός στόχος είναι με το συνδυασμό εξειδικευμένης γνώσης και «πράξης» να βοηθηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις να βγουν από τη «στασιμότητα», στην οποία λόγω οικονομικής κρίσης έχουν περιέλθει, και να τολμήσουν να ωφεληθούν  με χάραξη  ελπιδοφόρων   εξαγωγικών    προσανατολισμών και δυναμική παρουσία  σε περισσότερες κατά το δυνατόν ξένες αγορές.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν τα σεμινάρια εξωστρέφειας για τα οποία ήδη έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, στην Πτολεμαΐδα και στα Σέρβια, ενώ έγκαιρα θα πληροφορηθούν τα μέλη του Επιμελητηρίου για τα νέα  σεμινάρια που θα υλοποιηθούν.
ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΆΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.