Primary Menu  

Κοζάνη: Στα επίπεδα του 2010 η αγορά – Φόβοι για ντόμινο «λουκέτων»!



– Πτώση του τζίρου 20% κατά το δεκαήμερο προσφορών!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δύσκολες στιγμές ζει ο εμπορικός κόσμος, αφού μέσα στο συνεχιζόμενα αυξανόμενο κλίμα αβεβαιότητας, την έλλειψη ρευστότητας, και της καθημερινής επίθεσης που δέχονται όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο φόβος των λουκέτων ως απόρροια της πτώσης του τζίρου είναι πλέον ορατός για τον εμπορικό κόσμο της Κοζάνης.

Μάλιστα, ο εμπορικός σύλλογος Κοζάνης πραγματοποίησε δεκαήμερο προσφορών από τις 5 Μαρτίου, χαμηλώνοντας τις τιμές, με στόχο να αλλάζει η ψυχολογία του κόσμου και να κινηθεί η αγορά. Όλα αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο στήριξης της τοπικής αγοράς, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Όπως σημειώνει ο σύλλογος, πλέον αρκετοί έμποροι κινδυνεύουν να χάσουν την αξιοπρέπεια που τόσα χρόνια έχτιζαν με κόπο και ιδρώτα. Μάλιστα κατά το δεκαήμερο προσφορών (το οποίο λήγει αύριο), η πτώση του τζίρου ξεπέρασε το 20%.

Η αγορά έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, στα επίπεδα του 2010., τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο Σάκης Δραγατσίκας, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης: “Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον εμπορικό κόσμο, τα πράγματα έχουν γυρίσει χρόνια πριν. Οι παραγγελίες των συναδέλφων ακυρώνονται καθημερινά και ο κόσμος δεν κυκλοφορεί στην αγορά και πάμε για νέο κύμα λουκέτων” τόνισε χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, το κλίμα αναμονής που επικρατούσε τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου, αλλά και στα τέλη του 2014, με τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για τη λήψη μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων και των εμπόρων, φαίνεται ότι ανατρέπεται. Οι έμποροι ζητούν άμεση λήψη μέτρων, διαφορετικά όμως λένε τα λουκέτα στην αγορά της Κοζάνης θα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Δραγατσίκας “το κλίμα ήταν θετικό το προηγούμενο διάστημα και για την ψυχολογία του κόσμου και των καταστημάτων. Ο κόσμος είχε μια ελπίδα ότι τα πράγμα θα στρώσουν. Τελευταία, όμως, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Ειδικά από τον Φεβρουάριο και έπειτα τα πράγματα είναι δραματικά”. Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στην αγορά της Κοζάνης καταγράφεται μια πτώση του τζίρου που αξίζει το 15-20%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση του τζίρου κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

“Οι τράπεζες πιέζουν συνεχώς και όλα τα μέτρα που ήταν να παρθούν δεν έχουν γίνει. Προς το παρόν είμαστε σε αναμονή, τόσο για το μέτρο των 100 δόσεων, όσο και για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό που ζητούμε είναι να παρθούν άμεσα τα μέτρα για να κινηθεί η αγορά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Με την πτώση του τζίρου τον μήνα Μάρτιο να ξεπερνάει το 20% στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης, ο εμπορικός κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με τον φόβο του λουκέτου, σχεδόν καθημερινά πλέον. Δυστυχώς, το δεκαήμερο προσφορών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ενώ για τον κόσμο που θέλει να κάνει τις αγορές του, τα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης μέχρι και σήμερα θα διαθέτουν προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές, όπως και σε αντίστοιχη περίοδο εκπτώσεων.

Β.Σ. για τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.