Βίντεο: Ο Εορτασμός της Μάχης του Φαρδυκάμπου



Ο Δήμος Βοΐου, η Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας και οι Αντιστασιακές οργανώσεις τίμησαν και φέτος, με την πρέπουσα επισημότητα, την 72η επέτειο της μάχης του Φαρδυκάμπου, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, στον ομώνυμο χώρο της μάχης.

Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου,  και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση  στο μνημείο του Φαρδύκαμπου.  

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Δημητριάδη Δημήτριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Γιαννακίδη Σταύρο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης κ. Βακουφτσή Ιωάννη, τον Διοικητή της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας κ. Αθανασίου Σεραφείμ, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Δίκο Στέργιο, τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας κ. Καραγιαννάκη Γεώργιο. Για την Εθνική Αντίσταση Σιάτιστας το στεφάνι κατέθεσε ο  Δημοτικός Σύμβουλος Σιάτιστας κ. Τιούκαλιας Δημήτριος, και εκ μέρους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης το στεφάνι κατέθεσε ο κ. Μάνιος Παναγιώτης.  

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Τοπικό Σύμβουλο Σιάτιστας, κ. Χαντιώνα Γεώργιο και χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Π.Ο.Α.Ε.Α. Γρεβενών κ. Τσιάτα Νικόλαο.

Η τελετή έληξε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων και τον Εθνικό Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Βοΐου κ. Γκερεχτές Λάζαρος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Κάτανας Ηλίας, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για το ΕΣΠΑ-ΣΕΣ κ. Ιωαννίδης Κυριάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Βοΐου, Τοπικοί Σύμβουλοι από τη Σιάτιστα, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Μικροκάστρου κ. Παπανώτας Δημήτριος, εκπρόσωποι της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας,  από τα παραρτήματα ΠΟΑΕΑ Πτολεμαϊδας και Γρεβενών. αντιπροσωπείες μαθητών σχολείων της Σιάτιστας, εκπαιδευτικοί και αρκετός κόσμος από τη Σιάτιστα και τη γύρω περιοχή.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.