Εκδήλωση από το Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με θέμα: «Ο Εκφοβισμός στα Σχολεία: Αιτίες-Τρόποι Αντιμετώπισής του»



Το Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης στο πλαίσιο ενός Ανοιχτού Σχολείου στην Κοινωνία και στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του και ενεργούς πολίτες της κοινωνίας μας στην κατεύθυνση του να αναδεικνύουν και αντιμετωπίζουν έγκαιρα και αποτελεσματικά φαινόμενα bullying όπου και όποτε παρουσιαστούν πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: “Ο Εκφοβισμός στα Σχολεία: Αιτίες-Τρόποι Αντιμετώπισής του”.

Το θέμα ανέπτυξε η υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ ΠΕ Κοζάνης κα Στέλλα Ρουσιάδου, μέσα σε ένα θετικό κλίμα και σε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου είναι εργαζόμενοι η συζήτηση επεκτάθηκε και στην ηθική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Στόχος της θεματολογίας ήταν οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αρνητικών συμπεριφορών εξαιτίας κάποιας ιδιαιτερότητας στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον σε σχέση με τους ανωτέρους και τους συναδέλφους τους για να εδραιώσουν ένα ήρεμο-φιλικό περιβάλλον και να αποφεύγουν τριβές που τους δυσκολεύουν και τους δημιουργούν το άγχος απώλειας της εργασιακής τους θέσης.

Σημαντικό μέρος των προβληματισμών αποτέλεσε η διαπίστωση έλλειψης Νόμων που να αποτρέπουν-προλαμβάνουν κάθε μορφή παρενόχλησης ή bullying καθώς και η αναγκαιότητα ικανού αριθμού εξειδικευμένων επιστημόνων για την αντιμετώπιση παρόμοιων ή σχετικών φαινομένων και την επίλυση προσωπικών συμπεριφορών βίας, ιδιαίτερα στην περίοδο κρίσης, την οποία βιώνουμε όλοι.

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου όταν υιοθετούνται από τα Σχολεία και στηρίζονται από την Πολιτεία αποτελούν εχέγγυα για μια κοινωνία που λειτουργεί μέσα από το διάλογο την αλληλεγγύη, τις υγιείς εργασιακές σχέσεις, την γνώση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων για τη διασφάλιση της συνοχής της.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι Πολιτεία και πολίτες μπορούμε να συμβάλλουμε για μια κοινωνία αρχών και αξιών. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.