Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη ο 1ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στην Κοζάνη, ο 1ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία WROHellas. Στο  διαγωνισμό  συμμετείχαν 14 ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και βραβεύτηκαν:

1ο Βραβείο:  η ομάδα  LegoStars2  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο “Λούνα Πάρκ” και προπονήτρια την κ Λιάμπα Θεοδούλα .
2ο Βραβείο:  η ομάδα Υπερέξι του 4ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο “Ασανσέρ” και προπονήτρια την κ Καρανάτσιου Σπυριδούλα.
3ο Βραβείο: η ομάδα  SuperTeam  του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας, με το έργο “Τελεφερίκ” και προπονητή τον κ.  Γιάννη Αρβανιτάκη.

Επίσης δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις για τις παρακάτω κατηγορίες:

Σύλληψη Ιδέας:  νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Χρυσαετοί του 4ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο “Απορριμματοφόρο”  και προπονήτρια την κ.  Καρανάτσιου Σπυριδούλα  

Προγραμματισμός:  νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα LegoStars1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  με το έργο “ Αυτοκίνητο”  και προπονήτρια την κ.   Λιάμπα Θεοδούλα  

Μηχανική κατασκευή –  Σχεδιασμός:  νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Robogirls του 18ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων  Κοζάνης  με το έργο “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας” και προπονήτρια την κ. Ροδακινιά Αρίστη

Παρουσίαση: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα SuperLego του 6ου Δημοτικού  Σχολείου Πτολεμαΐδας   με το έργο  “Πλυντήριο” και προπονητή τον κ.  Τσιόπτσια Ιωάννη

Ομαδικότητα: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Οι 6 Θεοί του 3ου  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς  με το έργο  “Σπηλιά Δράκου” και προπονητή τον κ. Μακρόπουλο Κωνσταντίνο

Βίντεο – Animation στο SCRATCH: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Air Force Team του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας  με το έργο  “Ελικόπτερο” και προπονητή τον κ.  Αρβανιτάκη Γιάννη.

Όλες οι ομάδες συμμετείχαν με πρωτότυπες και εξαιρετικές δημιουργίες- κατασκευές, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Γκάσταρης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης κ. Λιάκος Ευθύμιος.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, τους χορηγούς μας – την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Κοζάνης – και τέλος, όλους τους Εθελοντές εκπαιδευτικούς, μαθητές των ΕΠΑΛ Κοζάνης και Αμυνταίου και τους  φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την υποστήριξή τους.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, θα διεξαχθεί από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE στις 28/3/2015 στην Αθήνα.

Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη διεύθυνση www.wrohellas.gr

Περισσότερα για τον διαγωνισμό Δυτικής Μακεδονίας στη διεύθυνση http://wro-koz.uowm.gr/   

Επιστημονικός υπεύθυνος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Η Διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης
Ατματζίδου Σουμέλα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.