Απάντηση του Υπουργού Γ. Σταθάκη στην ερώτηση του Βουλευτή Χάρη Κάτανα για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο



Έπειτα από την ερώτηση που υπέβαλλε προς το Υπουργείο Οικονομίας ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Εμπορίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χάρης Κάτανας στις αρχές Μαρτίου, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απέστειλε την απάντησή του προς τον Βουλευτή.

Σε αυτήν καθίσταται σαφές ότι το Υπουργείο διερευνά σε βάθος τις δυνατότητες προστασίας των δανειοληπτών με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Ερευνάται η περίπτωση της ελλιπούς προσυμβατικής ενημέρωσης και η δυνατότητα χρήσης των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. Με δεδομένες τις αποφάσεις Μονομελών και Πολυμελών Πρωτοδικείων διαφόρων περιοχών της χώρας, το Υπουργείο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του αναμένουν αυτές να καταστούν αμετάκλητες. Στην περίπτωση αυτή, μελετάται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης ώστε να εναρμονιστεί η νομοθεσία με τις δικαστικές αποφάσεις και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Προτεραιότητα της σχετικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής είναι η ενσωμάτωση των νέων ευρωπαϊκών οδηγιών (2014/17/ΕΕ) στην εθνική νομοθεσία, λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία των καταναλωτών σε αντίστοιχες περιπτώσεις ενυπόθηκης πίστης.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι ενέργειες του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Βουλευτή Χάρη Κάτανα, προκειμένου να υπάρξει μια οριστική και συνολική λύση στο πρόβλημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο των Ελλήνων πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.