Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο 6ο Agro Quality Festival



Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα, παράλληλα με το 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στο οποίο θα παρουσιαστούν τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η διοργάνωση ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και σκοπός της είναι τόσο η ενημέρωση των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, όσο και η προώθηση της υγιεινής διατροφής, της ασφάλειας του καταναλωτή και η προτροπή των καταναλωτών στην αγορά ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων, καλλιεργώντας καταναλωτική συνείδηση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εστιάζοντας στην προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων σε συνδυασμό με την τουριστική προβολή και την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως σημαντικού οινογαστρονομικού προορισμού, πρόκειται να συμμετάσχει στο 6ο Agro Quality Festival-Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα και στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται το τριήμερο το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Στην έκθεση αυτή η Περιφέρεια θα παρουσιάσει το «καλάθι» των δυτικομακεδονικών τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ελκυστικής συσκευασίας, δικτυώνοντας τα προϊόντα του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με τον τουρισμό και την οινογαστρονομία.

Το «καλάθι» προϊόντων της Περιφέρειας μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα: πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ, παραδοσιακά, πιστοποιημένα βιολογικά, γυναικείων συνεταιρισμών, εξαγωγικού προσανατολισμού, όπως και ιδιαίτερα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τις περιοχές της Περιφέρειας μας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν αυτοπροσώπως στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα έχουν τη δυνατότητα απευθείας πώλησης προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του 6ου Agro Quality Festival, διοργανώνεται η 6η Έκθεση Ελαιολάδου και Ελιάς για  την οποία οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα http://www.edpa.gr/.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας και των τοπικών επιχειρήσεων θα συνοδεύεται από σχετικό οπτικό ή οπτικοακουστικό υλικό (spot, video ή PowerPoint) για πληρέστερη προβολή και ενημέρωση των επισκεπτών.

Επίσης, παράλληλα με την έκθεση, επιθυμία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η γευσιγνωστική προβολή επιλεγμένων προϊόντων και τοπικών συνταγών, που χαρακτηρίζουν τη διατροφική ταυτότητά της, από επιχειρήσεις εστίασης που επιθυμούν να προβληθούν στο περίπτερο της κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Σημειώνεται ότι λόγω των περιορισμών του διαθέσιμου χώρου και χρόνου της έκθεσης θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα εστιατορικές επιχειρήσεις που διαθέτουν «Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας» του ΕΟΤ, διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες προβάλλουν την τοπική παραδοσιακή μαγειρική, αξιοποιώντας αποδεδειγμένα τα τοπικά τρόφιμα και τα προϊόντα του δυτικομακεδονικού αμπελώνα. Η Περιφέρεια θα καλύψει το κόστος του περιπτέρου και των μαγειρικών εγκαταστάσεων, ενώ τα λοιπά έξοδα, όπως δαπάνες υλικών, μεταφοράς, διαμονής, θα καλυφθούν από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Τέλος, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των επιχειρήσεων, θα διοργανωθούν και θα υποστηριχθούν στοχοθετημένες διμερείς συναντήσεις των τοπικών επιχειρηματιών με εκπροσώπους του κλάδου των τροφίμων (διακινητές, εμπόρους, ιδιοκτήτες delicatessen, τουριστικούς πράκτορες) κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και των εστιατορίων παραδοσιακής κουζίνας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των οποίων τα προϊόντα και η δράση καλύπτουν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκθεση, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, έως τη Τετάρτη 08 Απριλίου 2015, στα εξής τηλέφωνα:

Για τους παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Παρασκευή Λιόλιου, τηλ.: 24613-51242, e-mail: p.lioliou@pdm.gov.gr

Για τις εστιατορικές επιχειρήσεις
Δ/νση Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού, υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, τηλ.: 24613-51459, e-mail: a.papadimitriou@pdm.gov.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.