Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Κοζάνης



Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στις 18:00, στην κατάμεστη από θεατές αίθουσα τελετών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Κοζάνης με Θέματα:

– 1ο Άσκηση και Ανοσοποιητικό
– 2ο Στοιχεία πρόληψης και αποκατάστασης ασκησιογενών μυοσκελετικών παθήσεων

Ομιλητής ήταν ο Διακεκριμένος Αθλητίατρος: Χρόνης Δρούγιας, ο οποίος, με τις πολύ εμπεριστατωμένες εισηγήσεις του, κράτησε σε υψηλό επίπεδο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στην πρώτη του εισήγηση, ο ομιλητής αναφέρθηκε εκτεταμένα στις επιδράσεις που έχει η άσκηση στο ανοσοποιητικό σύστημα, χρησιμοποιώντας επιστημονικές μαρτυρίες και πρακτικά παραδείγματα. Στο δεύτερο μέρος, ο ομιλητής αφού αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα των ασκησιογενών μυοσκελετικών παθήσεων, εστίασε στα μέσα και τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς της άσκησης  για την πρόληψη και αποκατάστασή τους.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν:

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δ/θμιας και Π/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας
Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης
Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Κοζάνης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης της ΕΠΦΑ Ν. Κοζάνης για την ενημέρωση των ειδικών και του ευρύτερου πληθυσμού για τις ωφέλειες της Άσκησης στην Υγεία.

Στο περιθώριο, της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας, βράβευσε για την προσφορά τους στο άθλημα του στίβου, τους προπονητές και μέλη της ΕΠΦΑ Ν. Κοζάνης: Γυλτίδη Χρήστο, Θεοδωρίδη Γιώργο, Θεοδωρίδου Ειρήνη, Κυβρακίδη Νίκο, Ρούσο Στάθη και Σίσκο Χρήστο.

Το ΔΣ της ΕΠΦΑ Ν. Κοζάνης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της ημερίδας και του συμμετέχοντες που ζωντάνεψαν με την ενεργητική παρουσία τους την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της και ειδικά τον εκπρόσωπο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού  Νεολαίας Δήμου Κοζάνης κ. Πλεξίδα Νικόλαο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.