«Έφυγε» από τη ζωή ο Τάσος Τσαούσογλου – Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και Εορδαίας



Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Τάσος Τσαούσογλου στις 3-3-2015 χάνοντας την μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες για τη ζωή του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 4-3-2015 στον Πελαργό στις 3μ.μ.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδωσε το παρόν στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες στρατευμένος στις τάξεις της αριστεράς, παλεύοντας με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια για τις ιδέες του.

Μαθητής εντάσσεται στις γραμμές της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, περνά στη B’ Πανελλαδική και δραστηριοποιείται στο φοιτητικό κίνημα με το μπλοκ των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς που έδωσε τις μάχες ενάντια στην εκπαιδευτική “μεταρρύθμιση” και τον ν. 815 καταργώντας τον στην πράξη.

Δραστήριο μέλος του κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων τιμωρείται με πολύμηνες φυλακίσεις και δυσμενείς μεταθέσεις στο στρατό.

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ διατέλεσε μέλος της ΚΕ και επί σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής  του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα  του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕ Φλώρινας, ενώ υπήρξε μέχρι σήμερα μέλος της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο σύντροφος Τάσος αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και μία βαριά παρακαταθήκη για όλους εμάς που θα συνεχίσουμε να δίνουμε δίνουμε τις πολιτικές και κοινωνικές μάχες με προοπτική τον σοσιαλισμό.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και είμαστε κοντά της αυτές τις δύσκολες ώρες.

Καλό σου ταξίδι Σύντροφε.

 Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

 


 

Οι επικήδειοι σίγουρα δεν του  ταιριάζουν. Του ταιριάζει ένας αγωνιστικός αποχαιρετισμός.

Όπως ήταν στη ζωή του. Όπως τον  γνωρίσαμε στα νιάτα του,   μαχητικό και πάντα μπροστά σε όλες τις μάχες του φοιτητικού κινήματος,  του κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων , στις αριστερές συσπειρώσεις φοιτητών, στις καταλήψεις , στις πορείες,  σε όλους τους αγώνες για τη ριζοσπαστική αριστερά.

 Πάντα εκεί, πάντα πρώτος, πάντα ακούραστος!.

Και τώρα πάλι ο ίδιος Τάσος.

Μπροστά στο μεγάλο αγώνα για τη σύνθεση της αριστεράς και τη σύσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Από το Συνασπισμό της Αριστεράς στο ΣΥΡΙΖΑ  στην πρώτη γραμμή.  Για χρόνια  Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  Φλώρινας , μέλος της ΚΕ και στη συνέχεια Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  Φλώρινας, μέχρι σήμερα δε μέλος της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Έφυγε τώρα, μετά τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα τον είχαμε όλοι ανάγκη για την αγωνιστικότητα, την πείρα του, την ανιδιοτέλειά του.

Θα είμαστε εκεί, για να παλεύουμε για το κοινό μας όνειρο.

Καλό ταξίδι σύντροφε!!

Οργάνωση Εορδαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.