Τοποθέτηση του Χάρη Κάτανα για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης



Προτεραιότητα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την επιχειρηματικότητα είναι η ριζική μεταρρύθμιση των επιχειρηματικών συνθηκών, δίνοντας έμφαση στις νέες επιχειρήσεις.

Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος για την προώθηση των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), όχι μόνο στον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, αλλά στο σύνολο του επιχειρηματικού στίβου.

Χάρη στο οικοσύστημα αυτό, θα αποτρέψουμε τη φυγή των νέων επιχειρηματιών στο εξωτερικό, μια τάση που στερεί την Ελλάδα όχι μόνο από οικονομικά οφέλη αλλά κυρίως από το λίκνο των νέων επιστημόνων.

Ταυτόχρονα όμως, θα κάνουμε την Ελλάδα δημοφιλή προορισμό για ξένες επιχειρήσεις, που θέλουν να αξιοποιήσουν το άρτια καταρτισμένο και ανταγωνιστικό ανθρώπινο δυναμικό που παράγουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Το εν λόγω οικοσύστημα θα προσφέρει κίνητρα σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση σε ακριτικές περιοχές. Κίνητρα όχι μόνο οικονομικά αλλά και λειτουργικά, προάγοντας τη συνεργασία ανάμεσα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, την εξωστρέφεια αλλά και την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής σε ένα αξιόπιστο περιβάλλον.

Παράλληλα, μέσω της διασύνδεσης των ελληνικών πανεπιστημίων με τις νεοφυείς επιχειρήσεις, θα αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φλέγον πρόβλημα της ανεργίας των νέων, καθώς θα προαχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

Επίσης προτεραιότητα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τον κλάδο του εμπορίου  είναι η απλούστευση και διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των επιχειρήσεων, εντός και εκτός συνόρων. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, θα δημιουργήσουμε μια ψηφιακή «υπηρεσία μίας στάσης» για το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών, εξαλείφοντας τη γραφειοκρατία και τις «γκρίζες» διαδικασίες που ταλανίζουν τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Ζητούμενο είναι να απεμπλακούν οι εμπορικές επιχειρήσεις από τις πελατειακές σχέσεις με το κράτος και –αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία- να εστιαστούν στον πραγματικό τους στόχο.

Ταυτόχρονα, χάρη στις αμιγώς ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή και θα αυτοματοποιηθεί η απόδοση ΦΠΑ, γεγονός που θα επιτρέψει την παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων στις υγιείς επιχειρήσεις.

Παράλληλα, μέσω του συστήματος αυτού, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα αποκτήσουν άμεση και διαφανή πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης, αντλώντας την απαραίτητη ρευστότητα, τόσο για την επιβίωσή τους όσο και για την επέκτασή τους εντός και εκτός συνόρων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.