Συνεχίζεται το πρόγραμμα φιλοζωίας σε σχολεία της Κοζάνης – Παρουσιάστηκε στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κοζάνης (Άνω Κώμη)



Με μεγάλη χαρά και διάθεση παρακολούθησαν σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης (Άνω Κώμη), την ενημερωτική παρουσίαση του Προγράμματος Φιλοζωίας,  που υλοποιεί αυτό το διάστημα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε  Κοζάνης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Φιλοζωικό Σωματείο «Αγγίζωο».

Με απώτερο σκοπό την προώθηση, ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και τη διαχείρισή τους, για την ισχύουσα νομοθεσία για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και την προστασία τους από την εκμετάλλευση ή χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό (Νόμος 4039/2012), αλλά και για την πρόληψη και καταπολέμηση σοβαρών νοσημάτων υψηλού κινδύνου για τη δημόσια υγεία (λύσσα).

Το πρόγραμμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί, με ιδιαίτερη επιτυχία, στα Δημοτικά Σχολεία Λευκοπηγής, Χαρισίου Μεγδάνη, Ποντοκώμης και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρόκου, ενώ τις επόμενες ημέρες οι επισκέψεις θα συνεχιστούν σε άλλα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.