Το ξανά σήκωσε ο Μακεδονικός Φούφα!



Ο Μακεδονικός Φούφα επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης τον τυπικά γηπεδούχο Αλιάκμων Αιανής με σκορ 1-0 και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος  ο Μακεδονικός με το ίδιο σκορ  λύγισε αυτή τη φορά   την αντίσταση του αξιόμαχου Αλιάκμωνα Αιανής (πέρσι φιναλίστ ήταν ο Απόλλων Ακρινής).

Το παιχνίδι παρά το τσουχτερό κρύο το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι που χειροκρότησαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων . Αλιάκμων Αιανής και Μακεδονικός Φούφα  με την αγωνιστική τους συμπεριφορά , αλλά και οι φίλαθλοί τους, διαφήμισαν το τοπικό ποδόσφαιρο …

Οι αντίπαλοι αγωνίσθηκαν σε αθλητικά πλαίσια και το ενδιαφέρον έμεινε μέχρι το τέλος, εξαιτίας του «εύθραυστου» σκορ. Ο Φούφας δίκαια πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου, ήταν ανώτερος, επέβαλε το παιχνίδι του, είχε πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια, από την άλλη μεριά η Αιανή έφθασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κυπέλλου, έδειξε προσοχή κυρίως στην άμυνα, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει, πάντως έχασε μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε.

Όμορφη ατμόσφαιρα με τύμπανα δημιούργησαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της γιορτής του κοζανίτικου ποδοσφαίρου που είχε ο τελικός.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 4΄ σουτ του Βελλίδη πέρασε λίγο άουτ, στο 20΄ παράλληλη σέντρα του Χατζηρούμπη, κοντινό πλασέ του Χάιτα είχε την ίδια κατάληξη.
Στο 29΄ ο Θάνος Κεσκιλίδης σούταρε στο κάθετο δοκάρι, δύο λεπτά αργότερα όμως κάθετη μπαλιά του Τοπάλη στον Θέμη Βελλίδη, που μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ, πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Στο 45΄ ο Κεσκιλίδης μόνος στην περιοχή σούταρε κι απέκρουσε με τα πόδια ο Λαζαρίδης, στο 55΄ ο Τοπάλης τροφοδότησε τον Χάιτα, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Λαζαρίδης.
Στο 60΄ μεγάλη ευκαιρία για τους νικητές, αφού σε κόρνερ του Τοπάλη, η κεφαλιά του Ίτσκου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά νέα κεφαλιά του Κοτζαφίλιου απέκρουσε ο Λαζαρίδης. Τρία λεπτά αργότερα, μονοκόμματο βολέ του Κοτζαφίλιου κατέληξε μόλις άουτ, στο 78΄ ο Λαζαρίδης απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ, φάουλ του Τοπάλη.
 Στο 86΄ ωραίο σουτ του Κεσκιλίδη απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Λαζαρίδης, στο 88΄ παραλίγο η μπάλα να «τιμωρήσει» τον Φούφα, καθώς διαδοχικά σουτ από καλή θέση των Σκουτέλα, Μπούλη, εξουδετέρωσε σωτήρια ο Σακαρίδης.
Πολύ καλή η διαιτησία του Τσιμεντερίδη, όπως αρμόζει για τελικό κυπέλλου, άριστοι στις υποδείξεις τους οι επόπτες Β. Ιωαννίδης, Χρ. Παπαδόπουλος.

4ος ο Δημήτρης Καρατέρπος

Αλιάκμων Αιανής (Παπαδόπουλος Β.): Λαζαρίδης, Παπακωνσταντίνου, Μαρούδης, Σταθόπουλος, Κυριακίδης, Κωστίκας (60΄ Στ. Βαβλιάρας), Κοκκώνας, Σκουτέλας, Τσίγγανας, Κουτσογεωργόπουλος (71΄ Μπούλης), Ράπτης (84΄ Γκόντουρας).

Μακεδονικός Φούφα (Εμμανουηλίδης): Σακαρίδης, Μαργιορίδης, Τσαγκαλίδης, Σιδηρόπουλος, Χατζηρούμπης (82΄ Πολυχρονίδης), Χάιτας, Κεσκιλίδης (88΄ Μίμης), Κοτζαφίλιος, Τοπάλης, Ίτσκος, Βελλίδης (91΄ Συμεωνίδης).

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ: Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο στάδιο της Κοζάνης για τον τελικό, μεταξύ των οποίων και πολλοί επώνυμοι. Τον αγώνα παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Κεχαγιάς, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, στρατηγός Γιώργος Καραϊτσης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Τάκης Καρακασίδης, η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Κοζάνης, Φάνη Φτάκα, ο αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας, Απόστολος Καΐδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Κώστας Κυριακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης, Απόστολος Κύρινας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Χρήστος Σάββας, με κλιμάκιο από την Ένωση και άλλοι.

*Πέρσι ο Φούφας επικράτησε του Απόλλωνα Ακρινής με 1-0, φέτος με ίδιο σκορ της Αιανής. Είναι η 3η κατάκτηση κυπέλλου για τον Μακεδονικό, που μετρά 5 συμμετοχές σε τελικούς.
*Η πορεία κάθε αντιπάλου μέχρι τον τελικό, ήταν η εξής: Ανθότοπος-Αιανή 0-4, Περδίκκας-Αιανή 1-2, Αιανή-Ακρινή 1-1, 4-3πέν., Ακαδημία Βοϊου-Αιανή 0-0, 3-5πέν. / Ελάτη-Φούφας 1-9, Φούφας-Κλείτος 3-1, Άρδασσα-Φούφας 2-3, Φούφας-ΑΕΠ Καραγιαννίων 0-0, 3-2πέν.
*Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν για το πρωτάθλημα στον Φούφα, όπου επικράτησε ο Μακεδονικός (3-0), υπολείπεται ο αγώνας του δεύτερου γύρου στην Αιανή.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Συμφώνησαν στις δηλώσεις τους οι δύο προπονητές, με τη λήξη του τελικού:

ΝΙΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ (Φούφας): Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την επιτυχία, πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας για φέτος. Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια, έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Αιανή): Είχα πει στους ποδοσφαιριστές μου πως εδώ που φθάσαμε, πρωταρχικός στόχος μας ήταν να χαρούμε το ίδιο το παιχνίδι, όπως και έγινε. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθήσαμε ως το τέλος. Συγχαρητήρια στον Φούφα για την επιτυχία, πλέον κοιτάζουμε το πρωτάθλημα, για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Από τις Ματιές στα σπορ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.