Έναρξη της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς με τον πιο εκκωφαντικό και βροντερό τρόπο, με τους κωδουνοφόρους του Σοχού!



«Κίντσαμι» – Εγερτήριο Σάλπισμα της Κοζανίτικης Αποκριάς!

Σε λιγότερο από 48 ώρες στην Κοζάνη και στα περίχωρά της θα αρχίσει ο εορτασμός του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος της χρονιάς. Θα ξεκινήσει η Κοζανίτικη Αποκριά.

Φέτος η έναρξη της γιορτής θα γίνει με τον πιο εκκωφαντικό και βροντερό τρόπο. Μια από τις πιο γνήσιες μορφές της Αγροτικής Αποκριάς του Βορειοελλαδίτικου χώρου, οι κωδουνοφόροι του Σοχού,  θα έρθουν στην πόλη μας για να παρελάσουν μαζί μας και να μας θυμίσουν τα παλιά Ρογκατζάρια, τους κωδουνοφόρους της Κοζάνης, που αποτελούσαν μιαν άλλη μορφή αγροτικού καρναβαλιού και που εμφανίζονταν μεταμφιεσμένοι στο δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

Οι ομάδες των κωδουνοφόρων του Σοχού, μαζί με δικούς μας καρναβαλιστές θα παρελάσουν στους  κεντρικούς δρόμους της πόλης χορεύοντας υπό τους ήχους των χάλκινων της Πανδώρας μας και των κουδουνιών.

adthgas

Όσοι  ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην εναρκτήρια παρέλαση της Κοζανίτικης Αποκριάς  μαζί με τα καρναβάλια του Σοχού δεν έχετε παρά να φορέσετε τα ντόπια ή να διαλέξτε μια στολή καρναβαλιστή και να βρεθείτε έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης γωνία Παύλου Μελά και Πλατείας Αυλιώτη στις 17.45 το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, 12/2/2015 .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.