Επιτυχημένη η παρουσία κλιμακίου των «Γιατρών του Κόσμου» στην Πτολεμαΐδα



Ο Δήμος Εορδαίας φιλοξένησε το διήμερο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015 τους «Γιατρούς του Κόσμου», οι οποίοι στο πλαίσιο υλοποίησης  του προγράμματος δωρεάν  ιατρικής φροντίδας παιδιών που έχουν ανάγκη, εγκατέστησαν την κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα στο Γραφείο εθελοντισμού του Δήμου, εξετάζοντας παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών από την ευρύτερη περιοχή.  
      
«Στόχος μας είναι ο έλεγχος, η πρόληψη, η φροντίδα, η αγωγή υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη και η δωρεάν φαρμακευτική αγωγή» διευκρίνησε η επικεφαλής της ιατρικής ομάδας Παιδίατρος   Μίνα Προβατά, προσθέτοντας ότι η κατάσταση των παιδιών που εξετάστηκαν ήταν αρκετά καλή και μόνο σε κάποιες περιπτώσεις χρειάσθηκε συμπληρωματικός εμβολιασμός.  
      
Οδοντιατρικά πολύ καλά βρήκε  τα περισσότερα παιδιά, που εξέτασε η Παιδοοδοντίατρος της Ιατρικής Ομάδας η οποία συνέστησε στους γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά του να βουρτσίζουν καθημερινά τα δόντια τους, να προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς πολλά γλυκά και να υιοθετήσουν τον ετήσιο οδοντιατρικό έλεγχο.
   
Ο Δήμος Εορδαίας ευχαρίστησε τους «Γιατρούς του Κόσμου» για την παρουσία τους στην Πτολεμαΐδα και  την προσφορά τους στα παιδιά της περιοχής , αλλά  και για την άριστη συνεργασία που ανοίγει νέο δίαυλο επικοινωνίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.