Ανοιχτή επιστολή του Πάρι Κουκουλόπουλου Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ



Αγαπητές, Αγαπητοί Συμπολίτες
Η πορεία μου και η σχέση μας τόσα χρόνια έχει δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε σήμερα να μπορούμε να συζητάμε με ευθύτητα και χωρίς περιττές υποκρισίες,  με αντιπαράθεση επιχειρημάτων και όχι υστερικές κραυγές, με ζητούμενο πάντα τη σύνθεση και ποτέ τη διαίρεση.
Στην πολιτική συμμετέχω με μόνο όπλο τις ιδέες μου που τις αρθρώνω μέσα στο λόγο μου.
Οι ιδέες κυβερνούν τον κόσμο και όσο οι ιδέες μου δεν έχουν ρυτίδες έχω τη δύναμη και συνεχίζω.
Έτσι έδωσα κι αυτήν την εκλογική μάχη, λέγοντας καθαρά αυτά που πιστεύω για την πατρίδα, για τον τόπο , για την παράταξη.
Ξέρω καλά ότι δεν κατάφερα να πείσω αρκετούς κι αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ θερμά όσες και όσους με στήριξαν, όπως ευχαριστώ όσες και όσους μπήκαν στον κόπο ν’ ακούσουν. Και στους πολλούς που είχαν εξαρχής άλλες επιλογές δεν κρατάω κάτι, τους τιμώ και τους καταλαβαίνω, απλά δε συμφωνώ μαζί τους.
Δεν αναφέρομαι στους ελάχιστους που επί πέντε χρόνια χυδαιολογούν εις βάρος μου σε πείσμα της πραγματικότητας που τους διαψεύδει διαρκώς, αυτούς τους περιφρονώ και τους ξέρω με τα μικρά τους ονόματα (5-10 είναι όλοι κι όλοι).
Είμαι περήφανος που συμμετείχα πέντε χρόνια στον πόλεμο της γενιάς μου για να κρατηθεί η χώρα όρθια στην Ευρώπη, εκεί δηλαδή που μπορεί να οικοδομήσει  μια σίγουρη ευημερία για το λαό της και κυρίως για τη νέα γενιά.
Έχω καθαρή την πατριωτική και δημοκρατική μου συνείδηση , γιατί συμμετείχα στη διαμόρφωση και στήριξα αταλάντευτα τη μία και μόνη εθνική στρατηγική που μας οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.
Είναι αυτή που διαμόρφωσε εν μέσω της κρίσης το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και αποτυπώνεται στη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2012.
Αυτή εφάρμοσε κι ο κ. Σαμαράς εγκαταλείποντας τα Ζάππεια , αυτή θα εφαρμόσει κι ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας γρήγορα τη Δ.Ε.Θ. Διαφορετικά … Ούτε θέλω να το σκέφτομαι! Τους παλληκαρισμούς του στυλ «εμείς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας» τους ακούσαμε και το 2009 από κάτι δικούς μας και το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιβαρύνουν την τραγική κατάσταση στην οποία παρεδόθη η ελληνική οικονομία από τον κ. Καραμανλή.
Είμαι περήφανος για τον απολογισμό μου ως Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης.
Πάλεψα με πάθος για όλα τα ζητήματα του τόπου μας, με κεντρικό στόχο τη σίγουρη και δυναμική έξοδό μας από το τέλμα της ύφεσης , στο οποίο είχαμε περιέλθει πολύ πριν τα μνημόνια.
Με σεβασμό στους πολίτες και τις αρχές μου , τόσο τον απολογισμό, όσο και την πρόταση μου για τον τόπο τα παρουσίασα δημόσια και τα κατέθεσα γραπτά. Και τα γραπτά μένουν.
Θεωρώ υποχρέωση μου να τονίσω , ότι οι πρώτες εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, θέτουν σε κίνδυνο την κατασκευή της Νέας Μονάδας Πτολεμαΐδα 5.
Καμιά άρση επιστράτευσης-με την οποία φυσικά συμφωνώ- δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο να δούμε την πραγματικότητα. Περιμένω την αντίδραση των πέντε εκπροσώπων μας στη Βουλή και των άλλων θεσμικών του Τόπου. Από την πλευρά μου, όχι απλά δεν θα σιωπήσω, αλλά θα αγωνιστώ για ν’ αποτραπεί μια τέτοια, ολέθρια για τον τόπο μας, εξέλιξη.
Είμαι περήφανος  που έδωσα κι αυτήν την εκλογική μάχη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , του οποίου είμαι ιδρυτικό μέλος.
Το αποτέλεσμα για μας δεν ήταν απλά το χειρότερο από το 1974, αλλά υπήρξε ταπεινωτικό , με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να καταλαμβάνει την 7η θέση πανελλαδικά. Για το τελευταίο, ακέραια την ευθύνη φέρει ο άνθρωπος που τιμήθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο κανένας άλλος πολιτικός στα 40 χρόνια της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτός κι οι συνεργοί του με την αδιανόητη και ακατανόμαστη πράξη τους να διασπάσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραμονές εκλογών!!!
Δεν υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου , ούτε βέβαια και σε καμία πολιτισμένη χώρα του πλανήτη.
Γενικότερα, βέβαια, η συρρίκνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλεται σε σειρά λόγων που σχετίζονται με τη 40χρονη ιστορία του. Κυρίως όμως, οφείλεται στο γεγονός ότι τιμήσαμε μια ιστορική παρακαταθήκη.
Όσες φορές η δημοκρατική παράταξη βρέθηκε μπροστά στο δίλλημα να είναι χρήσιμη και όχι εφήμερα ευχάριστη , πάντα και αβίαστα επέλεγε το πρώτο.
Αυτό μας αφορά όλους μαζί και έναν έναν  ξεχωριστά , πρώτιστα τα μέλη της ηρωικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 2009-2014.
Οι αρχές και οι αξίες που έχει κάθε πολιτικός δεν είναι σημαντικές μόνον όταν οδηγούν σε επιτυχία, αλλά γίνονται ακόμα πιο σημαντικές όταν σταθερά τις υπηρετεί αψηφώντας το πολιτικό και προσωπικό κόστος.
Στον αντίποδα αυτής της στάσης υπάρχει σήμερα ο πολιτικός τουρισμός με τις εύκολες μεταπηδήσεις σε άλλο κόμμα ή η ίδρυση κομμάτων για προσωπικούς λόγους.
Οι πολίτες είναι παρόντες και κρίνουν απόψεις, συμπεριφορές και στάση ζωής.
Για να υψώσουμε φωνή με κουράγιο και πάθος, τόλμη και σοβαρότητα πρέπει πρώτα να αισθανθούμε ερμηνευτές των προσδοκιών του λαού, πρέπει να ξαναβρεθούμε στην ίδια όχθη.
Και θα βρεθούμε πολύ γρήγορα, γιατί οι ψευδαισθήσεις σύντομα θα λάβουν τέλος. Μπορεί να φαινόμαστε  λίγοι , αλλά είμαστε πολλοί. Στον αγώνα που δώσαμε οι 7 μαχητές του ψηφοδελτίου, δεν ήμασταν μόνοι. Είχαμε τη στήριξη
Έμπειρων στελεχών που δε λύγισαν και δήλωσαν παρόν
Νέων ανθρώπων που πιστεύουν στο δημοκρατικό σοσιαλισμό
Έμπειρων και νεότερων στελεχών που υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση και τους άλλους θεσμούς.
Στο διάβα μας συναντηθήκαμε και συνομιλήσαμε με ό, τι πιο ελπιδοφόρο : νέους επιστήμονες, νέους αγρότες, εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανθρώπους του μόχθου που επιχειρούν, που προσπαθούν, που καινοτομούν.
Η ελπίδα βρίσκεται στη στήριξη αυτών των ανθρώπων και όχι στις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ και στις γλυκανάλατες εκδρομικές συνευρέσεις.
Από τη Δευτέρα 26/01 , είμαστε ήδη περισσότεροι.
Οι φίλοι μας και οι σύντροφοι μας που ψήφισαν το διασπαστικό ψηφοδέλτιο κατανόησαν ποιο ήταν το αποτέλεσμα και δηλώνουν έτοιμοι να έρθουν κοντά μας, αφήνοντας τους διασπαστές στη μοναξιά τους.
Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να δώσουμε δύναμη και ορμή στη Δημοκρατική Παράταξη με κορμό το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το μέλλον μας περιμένει.
Πάρις Κουκουλόπουλος
Μέλος Π.Σ. ΠΑΣΟΚ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.