Εξυπηρετικά για τους επιχειρηματίες της περιοχής τα αεροπορικά δρομολόγια από και προς Κοζάνη – Αθήνα ζητά το ΕΒΕ Κοζάνης



Η Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Κοζάνης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ, μεταξύ άλλων συζήτησε και το θέμα της υποβολής πρότασης στους αρμόδιους  για  τον προγραμματισμό εξυπηρετικών για τους επιχειρηματίες της περιοχής αεροπορικών δρομολογίων από και προς Κοζάνη- Αθήνα.

Η πρόταση που απεστάλη με έγγραφο  του Επιμελητηρίου στον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της ASTRA AIRLINES, της αεροπορικής εταιρίας που εκτελεί πτήσεις στην περιοχή μας, με παράλληλη κοινοποίηση στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων  κ. Χρήστο Σπίρτζη και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, (ΥΠΑ) Γενική Δ/νση Αερομεταφορών -Δ/νση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης, επιδόθηκε και στον αερολιμενάρχη Κοζάνης κ. Γιώργο Αναστασίου, τον οποίο επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (Δευτέρα 9/2/2015) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Κυριακίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κοσμίδης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Νίκος Σαρρής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Μητλιάγκας.

Το κείμενο της πρότασης έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι, Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας σε εκτεταμένη συζήτηση που πραγματοποίησε σε πρόσφατη συνεδρίασή της με θέμα την Αεροπορική σύνδεση Κοζάνης – Αθηνών, προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη- επιχειρηματίες που μεταβαίνουν συχνά στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, θα ήθελε  να σας προτείνει την καθιέρωση νέων αεροπορικών δρομολογίων, που θα επιτρέψουν στους επιχειρηματίες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης να κάνουν χρήση των τοπικών πτήσεων, ώστε το φαινόμενο της μετάβασης των επιχειρηματιών στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για πτήσεις προς Αθήνα  να αποτραπεί και   η κίνηση της εταιρίας σας να αυξηθεί στα δρομολόγια των πτήσεων από και προς Κοζάνη – Αθήνα .

Συγκεκριμένα τα συμπεράσματα που προέκυψαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου είναι ότι οι επιχειρηματίες μπορούν και θέλουν να στηρίξουν τα αεροπορικά δρομολόγια της εταιρίας σας στην περιοχή μας, ωστόσο οι ώρες που πραγματοποιούνται αυτά δεν θεωρούν ότι είναι οι καταλληλότερες. Για το λόγο αυτό  σας προτείνουμε να εξετάσετε τη δυνατότητα  αλλαγών και διαμόρφωσης των αεροπορικών δρομολογίων ως εξής:

Α)  ένα δρομολόγιο ημερησίως από Κοζάνη προς Αθήνα, με απευθείας (χωρίς στάσεις) αναχώρηση  πρωινή ώρα και επιστροφή από Αθήνα –Κοζάνη αργά το απόγευμα.
(Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο δρομολόγιο θα είναι απολύτως εξυπηρετικό για τον επιχειρηματία, ο οποίος π.χ. θα μπορεί να βρίσκεται στην Αθήνα (ή Κοζάνη) πρωί για να διεκπεραιώσει τις εργασίες του και να επιστρέφει το βράδυ στη  βάση του)

Ή αν δεν είναι δυνατή η παραπάνω πρόταση:

Β), ένα δρομολόγιο με αναχώρηση από Κοζάνη απόγευμα και επιστροφή πάλι απόγευμα της επόμενης ημέρας.

(Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή ο επιχειρηματίας θα έχει τη δυνατότητα με μια διανυκτέρευση στην Αθήνα (ή Κοζάνη) και επιστροφή στη βάση του )

Ακόμη, σας μεταφέρουμε το αίτημα πολλών επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου μας για καθιέρωση μία φορά την εβδομάδα εκπτωτικού τιμοκαταλόγου απευθείας πτήσεων από και προς Αθήνα –Κοζάνη και Κοζάνη –Αθήνα, ήτοι καθιέρωση μειωμένης τιμής εισιτηρίου οικονομικής θέσης και απευθείας  αεροπορικής γραμμής Κοζάνη- Αθήνα, χωρίς ενδιάμεση στάση στην Καστοριά, η οποία θα εξυπηρετήσει κατά πολύ πιστεύουμε και το επιβατικό κοινό Περιφερειακών Ενοτήτων, όπως της Πέλλας, της Ημαθίας, των Γρεβενών, της Φλώρινας, κ.α.

Επειδή το θέμα  είναι εξαιρετικά σημαντικό για πάρα πολλούς επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής μας, παρακαλούμε  για την ικανοποίηση της πρόταση που εσείς θεωρείτε καταλληλότερη και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.