Με αγωνία περιμένουν οι κάτοικοι της Ποντοκώμης την απόφαση για την τιμή μονάδας



Αρκετοί κάτοικοι της Ποντοκώμης συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Τετάρτης έξω από τα δικαστήρια της Κοζάνης κατά την εκδίκαση για τον  προσδιορισμό τιμής μονάδας της απαλλοτρίωσης του οικισμού της Ποντοκώμης. Η απόφαση αναμένεται εντός τριών τεσσάρων μηνών, ενώ η καταβολή απο πλευράς της ΔΕΗ εντός δεκαοκταμήνου.

Από την εκδίκαση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, καθώς η αγωνία των κατοίκων είναι μεγάλη.

Εκτός από τους κατοίκους της Ποντοκώμης, η  διαδικασία ήταν πολύ σημαντική και για το Δήμο Κοζάνης, που ουσιαστικά διεκδικεί από τη ΔΕΗ χρήματα, που θα βοηθήσουν στο νέο οικισμό.

Στόχος δήμου και κατοίκων να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή τιμή απαλλοτρίωσης.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου πάντως τόνισε προς όλες τις πλευρές πως οι διεκδικήσεις θα πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια.

Πάντως οι κάτοικοι δηλώνουν ανήσυχοι μιας και τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά τις εξελίξεις στην μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής και τη μείωση της τιμής, περιμένουν να μάθουν με τι κριτήρια το δικαστήριο θα αποφασίσει για την αποζημίωσή τους κατά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού τους από τη ΔΕΗ.

Στη εκδίκαση της υπόθεσης παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου και Μίμης Δημητριάδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δ.Μ. Δημήτρης Μαυροματίδης και εκατοντάδες κάτοικοι.

Όπως προαναφέραμε η απόφαση αναμένεται εντός 4 μηνών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο ΧΡΟΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.