Έργο «Ελάτη Πράσινο Χωριό» – Σε ισχύ η χρηματοδότηση του, καθώς μεταφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα!



Την είδηση πως η χρηματοδότηση του έργου «Ελάτη- Πράσινο Χωριό» παραμένει σε ισχύ καθώς μεταφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες» ως προενταγμένο, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στην Ελάτη.

Πρόκειται για ένα έργο που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες» την Άνοιξη του 2013, μαζί με άλλα έξη σ΄ όλη την Ελλάδα,  μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Σερβίων- Βελβενδού, η οποία μάλιστα είχε αξιολογηθεί στην τρίτη θέση, μεταξύ όλων των ανάλογων προτάσεων.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ και αφορά σχεδιασμό και υλοποίηση «πράσινων» παρεμβάσεων στους τομείς: εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινες μεταφορές, διαχείριση απορριμμάτων και υδάτινων πόρων, πράσινη επιχειρηματικότητα και υπεύθυνες βιώσιμες κοινωνίες.

Δύο εξισωτικές οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Κοζάνης μέσα στο 2015

Στην ομιλία του στην Ελάτη ο κ. Κουκουλόπουλος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε ορισμένα θέματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους, τόσο της περιοχής όσο και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πόσο σημαντική είναι η υλοποίηση του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, που θα μπει σύντομα σε φάση κατασκευής, και για την παραγωγή ζωοτροφών στον τόπο μας, κάτι που θα μειώσει αισθητά το κόστος για τους κτηνοτρόφους.

Ανακοίνωσε πως χάρη στο γεγονός πως το ΟΣΔΕ ανοίγει φέτος νωρίς, το Φλεβάρη, δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να κάνουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους, να υπάρχουν λιγότερα προβλήματα και το κυριότερο να πληρωθούν γρηγορότερα.

Έτσι, οι κτηνοτρόφοι μέσα στο 2015, και μέχρι το τέλος του, θα εισπράξουν δύο εξισωτικές. Τη μία που αφορά το 2014 και την άλλη που θα αφορά το 2015!

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των βοσκοτόπων, ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε πως η Π.Ε. Κοζάνης είναι απ΄ αυτές τις περιοχές της χώρας που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα καθώς χάρη σε συντονισμένες ενέργειες αυξήθηκαν οι εκτάσεις των βοσκοτόπων και πλέον το σύνολο τους είναι διπλάσιο απ΄ όσο αναλογεί στο υπάρχουν ζωικό κεφάλαιο. Χάρη σ΄ αυτή την εξέλιξη, λοιπόν, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας παίρνουν για το 2014 την ίδια εξισωτική που πήραν και για το 2012.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.