Το Βαν του Ποταμιού στην Ενεργειακή Καρδιά της Χώρας



Το Βαν του Ποταμιού, που περιηγείται σε όλη την Ελλάδα, βρέθηκε χθες στην Π.Ε. Κοζάνης, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε με Υποψήφιους Βουλευτές και Εθελοντές και το Ορυχείο Καρδιάς .

Οι εικόνες εντυπωσιακές αλλά και το μήνυμα που μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα ακόμη πιο σημαντικό. Ο λιγνίτης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ενεργειακού Μείγματος της Χώρας. Το Ποτάμι είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης της Αγοράς Ενέργειας για να αρθούν οι χρόνιες στρεβλώσεις. Η βέλτιστη αξιοποίηση του λιγνιτικού μας δυναμικού μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών αλλά και σε συνεργασία με τα αξιόλογα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής. Η προώθηση των νέων τεχνολογιών, η ανάπτυξη της καινοτομίας, η ενθάρρυνση της πράσινης επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία αποτελούν έναν δημιουργικό μονόδρομο για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο στους νέους και να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν για να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία.

Το Ποτάμι δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων που γίνονται με λανθασμένο  σχεδιασμό, πρόχειρα και προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων. Η απελευθέρωση πρέπει να γίνει με γνώμονα το όφελος του κοινωνικού συνόλου και της Ελληνικής Οικονομίας, για βιώσιμη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Κοζάνη έδωσε σαφές στίγμα για το Πρόγραμμα του Ποταμιού για την Ενέργεια και τη ΔΕΗ.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.