Βίντεο: Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη Π.Ε. Γρεβενών και Διοικούσας επιτροπής ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας



Με την πρώτη επίσημη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε  στην έδρα του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, επισφραγίστηκε η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε Γρεβενών και του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας. Από την πλευρά της Π.Ε Γρεβενών συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Καναβός, ειδικοί συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την πλευρά του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας συμμετείχε ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής και η Νομαρχιακή επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν τα δεδομένα του τεχνικού σχεδιασμού της Π.Ε. Γρεβενών για τα μεγάλα έργα της περιοχής εστιάζοντας κυρίως στη συνδρομή του επιμελητηρίου στην ολοκλήρωση και σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία, σε έργα κατασκευής αρδευτικών και κτιριακών  υποδομών και ενεργειακής  αναβάθμισης των υφιστάμενων καθώς και σε έργα που στοχεύουν  στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όπως το γεωπάρκο “Τηθύς “.

Μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα,  αναλύθηκαν σημαντικές παράμετροι, έγιναν προτάσεις και μελετήθηκαν τα δεδομένα από το επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας ενώ έγιναν και χρήσιμες τοποθετήσεις για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού της Π.Ε Γρεβενών.

Όπως δήλωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος και ο Πρόεδρος της Διοικούσας του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας  Δημήτρης Μαυροματίδης  τα Γρεβενά αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, το έμψυχο δυναμικό τόσο των υπηρεσιών όσο και των επιχειρήσεων και εστιάζοντας στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων  μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο ανάπτυξης  αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη σύσκεψη που σηματοδοτεί την έναρξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.