Σύσκεψη στη ΔΙΑΔΥΜΑ παρουσία Δημάρχου Κοζάνης – Περιφερειάρχη για την υπογραφή σύμβασης για τα απόβλητα – «Τα εδάφη είναι των πολιτών και όχι της ΔΕΗ» – Τι συμφωνήθηκε



Σύσκεψη κάλεσε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΔΙΑΔΥΜΑ ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, προκειμένου να ανημερωθεί ο ίδιος, ο περιφερειάρχης αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς για την επικείμενη υπογραφή τη σύμβασης μεταξύ της ΔΙΑΔΥΜΑ και της ΔΕΗ για τα απόβλητα της εταιρείας εντός των  ορυχείων.

Ο δήμαρχος Κοζάνης ζήτησε να “παγώσει” η υπογραφή της σύμβασης μέχρι να εκλεγεί νέο Δ.Σ. στις 6 Φεβρουαρίου (στο οποίο θα συμμετέχουν οι νέες δημοτικές αρχές). λέγοντας πως πρέπει το έργο ΣΔΥΤ και η κατασκευή μονάδας διαχείρησης να τεθούν υπό άλλη βάση γιατί είναι σοβαρό το θέμα της διαχείρησης των αποβλήτων. Ο κ. Καρυπίδης ξεκαθάρησε πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα παραχώρησης εδαφών έναντι κόστους ή αγοράς εκτάσεων από τη ΔΕΗ, αφού οι εκτάσεις αυτές είναι των δημοτών, της περιοχής. Ανέφερε πως πρέπει να γίνει άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Λαφαζάνη, στον οποίο θα τεθεί το θέμα και από την οποίο θα ζητήσουν να παραχωρηθούν οι εκτάσεις στους δήμους και την περιφέρεια, ώστε εκείνες με τη σειρά τους να τις δώσουν στη ΔΙΑΔΥΜΑ για να προχωρήσει η ταφή των αποβλήτων.

Ο κ. Δημοσθένης Μαυρίδης από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ξεκαθάρισε πως πρόκειται για πέντε κωδικούς αποβλήτων αποκλειστικά της ΔΕΗ (θα αφορά περίπου 300 τόνους αποβλήτων το χρόνο, για περίοδο 20 ετών), σημειώνοντας πως ήδη η ΔΕΗ προχωράει σε αυτή την πρακτική.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο κυβερνητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης, ο οποίος συνηγόρησε με τον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.

Δείτε στο video τον κ. Καρυπίδη, τον Δήμαρχο και τον κ. Μαυρίδη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ:

 

Από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.