Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης: Η κτηνοτροφία υπό διωγμό



Σε προηγούμενο δελτίο τύπου, το Αγροτικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης, επικεντρωνόταν  αναλυτικά στα τότε επίκαιρα προβλήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας (τιμές γάλακτος, αδειοδοτήσεις  ποιμνιοστασίων και σταύλων, κόστος παραγωγής, ελληνοποιήσεις προϊόντων κ.α.), τα οποία συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα.

Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα άσχημου παιχνιδιού σε βάρος του κτηνοτροφικού κόσμου που εάν  επιτρέψουμε να συμβεί, αυτός θα οδηγηθεί στον αφανισμό.

Οι Περικοπές στις κοινοτικές ενισχύσεις, φθάνουν μέχρι μηδενισμού για πολλούς κτηνοτρόφους φέρνοντας τους στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

Οι περικοπές των βοσκοτόπων, βάζουν φρένο σε οποιαδήποτε ανάπτυξη.

Οι κτηνίατροι δεν υπάρχουν πλέον και οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού επιστήμονες δεν επαρκούν να καλύψουν τις πιεστικές ανάγκες της ΠΕ Κοζάνης, αλλά ούτε και της υπόλοιπης περιφέρεια.

Ολόκληρη η περιοχή των Σερβίων και Καμβουνίων δεν διαθέτει ούτε έναν κτηνίατρο! Το ίδιο και η περιοχή του Βοΐου, ενώ σ’ ολόκληρη την Εορδαία υπηρετεί μόνο ένας κτηνίατρος!

Πως λοιπόν μπορούν αυτοί οι λίγοι επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους, που έχει ως στόχο την  εξυπηρέτηση του κτηνοτρόφου και τη δημόσια υγεία; Η τήρηση των μητρώων, η γραφειοκρατία, η καταπολέμηση ζωονόσων, οι υγειονομικοί έλεγχοι, η επιτήρηση των σφαγείων και οι πιστοποιήσεις κρέατος, είναι ορισμένα μόνο από τα καθήκοντα που περιλαμβάνει η καθημερινότητά τους;

Η άγρια επίθεση που έχει εκδηλωθεί απέναντι στον αγροτικό κόσμο από την κυβέρνηση με στόχο την εξόντωση των κτηνοτρόφων, δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Θα την σταματήσουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπώσει με σαφήνεια τις θέσεις του μέσα από το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και την στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, με στόχο την αυτάρκεια και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και σαν αυριανή κυβέρνηση θα βάλει τέλος στον εμπαιγμό την περιθωριοποίηση και την εξόντωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

 

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.