Ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιαννακίδη Σταύρο για την Υλοποίηση Μελετών Βιωσιμότητας – Επιδημιολογικής & Περιβαλλοντικής στην Δυτική Μακεδονία



Η Σύσκεψη Ενημέρωσης για τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν έτσι ώστε να  πραγματοποιηθούν οι Μελέτες Βιωσιμότητας – Επιδημιολογικής – Περιβαλλοντικής έγινε στις 23 Δεκεμβρίου 2014 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Γιαννακίδη Σταύρο προς τους Τοπικούς Εκπροσώπους, του Αντιδημάρχου Ελλησπόντου – Υψηλάντη κύριου Αριστοτέλη Πουτακίδη, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη, Ρυακίου Τηλαβερίδη Κωνσταντίνο, Πολυμύλου Απόστολου Ταιγανίδη, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Κοκκινίδη Αλέξανδρο και την παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα ΕΣΠΑ & Έργων κύριου Ιωαννίδη Κυριάκο.

Η Επιδημιολογική Μελέτη θα προχωρήσει στην Υλοποίηση της με την συνεργασία, την συμμετοχή και την συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Σχολής, των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΕΗ.

Στην Μελέτη Βιωσιμότητας θα συμμετέχει και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στην Περιβαλλοντική Μελέτη θα συμμετέχει και το  ΚΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Οι παραπάνω Μελέτες θα αφορούν Ολοκληρωμένες Μελέτες σε όλα τα επίπεδα για όλη την Δυτική Μακεδονία (π.χ. Αγροτικά, καυσαέρια Διοδίων κλπ) και όπου δραστηριοποιείται η ΔΕΗ (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα).

Σύμφωνα με τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κύριο Γιαννακίδη Σταύρο σύντομα θα ακολουθήσει νέα Σύσκεψη με όλους τους Αρμόδιους Φορείς και τις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Ενότητας Κοζάνης για τα επόμενα βήματα της 1ης Φάσης Υλοποίησης των Μελετών αυτών.

Στην Σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η Ιατρική Κάλυψη των Τοπικών Ιατρείων κάθε Τοπικής Κοινότητας, Μόλυνση του Περιβάλλοντος, η Τοποθέτηση Σταθμών Μέτρησης Ρύπων και η Κατασκευή Σωληνωτού Ταινιόδρομου Μεταφοράς Τέφρας στον Α9 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ     

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.