Αρκετές εκπλήξεις από τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα στην Π.Ε. Κοζάνης



Ιδιαίτερα ανατρεπτικά τα εκλογικά αποτελέσματα στην Π.Ε. Κοζάνης.

Με ενσωμάτωση 162/351 εκλογικά τμήματα / 46,15 % επί του συνόλου:

Μέχρι στιγμής έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Κοζάνης με διαφορά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες περίπου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές στην Κοζάνη. Επίσης παρατηρούμε πως τρίτο κόμμα μέχρι στιγμής είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και τέταρτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, αρκετά αποδυναμωμένο σε σχέση με τα ποσοστά του στις εκλογές του 2012 στην Κοζάνη.

Η κατανομή των εδρών στην Π.Ε. Κοζάνης, ίσως αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών σε τοπικό επίπεδο. 4 έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ και 1 για τη Νέα Δημοκρατία, πράγμα που σημαίνει πως δεν λαμβάνουν έδρα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όσο αφορά τη Σταυροδοσία των εκλογών στην Κοζάνη, παρατηρούμε μεγάλο προβάδισμα της Ραχήλ Μακρή στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έγινε μία ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε τη δυναμική που έχει μέχρι στιγμής στην Π.Ε. Κοζάνης και λογικά η κατανομή των εδρών θα ήταν τελείως διαφορετική. Στη Ν.Δ. βλέπουμε προβάδισμα του κ. Κασαπίδη, με τον κ. Παπαδόπουλο στη δεύτερη θέση και τον κ. Δακή στην τρίτη θέση, μέχρι στιγμής.

Εν αναμονή των νεοτέρων…

Ν.Α. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.