Γιατί η Κοζάνη βγάζει… δραχμολόγους; Ο ένας μετά τον άλλον χτυπούν οι Κοζανίτες



Μετά τη Ραχήλ Μακρή, οι κ.κ. Γιώργος Χιωτίδης και Θέμης Μουμουλίδης γίνονται και εκείνοι διάσημοι λόγω των δηλώσεών τους για τύπωμα χρήματος

Σαν να συναγωνίζονται τη Ραχήλ Μακρή οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, των οποίων οι δηλώσεις περιστρέφονται γύρω από τη… δραχμή και το «τύπωμα» χρήματος! Ο Γιώργος Χιωτίδης και ο Θέμης Μουμουλίδης έκλεψαν τη λάμψη της κ. Μακρή, αφού οι τοποθετήσεις τους για στάση πληρωμών και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα έκαναν το γύρο των social media, με πολλούς να αναρωτιούνται αν το περιβάλλον της Κοζάνης είναι εκείνο που… ευθύνεται για τις συντονισμένες δηλώσεις.

Σε δηλώσεις του σε εκπομπή του FLASH TV της Κοζάνης ο κ. Γιώργος Χιωτίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παύσης πληρωμών, δημοψηφίσματος, αλλά και επιστροφής της δραχμής, σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.«Aν χρειαστεί να πάμε για δημοψήφισμα, θα πάμε για δημοψήφισμα, αν χρειαστεί να κάνουμε παύση πληρωμών θα κάνουμε παύση πληρωμών. Κι αν χρειαστεί προκειμένου να σκοτώσουμε το μισό πληθυσμό της χώρας, θα πάμε και στη δραχμή. Τελεία και παύλα», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας μάλιστα ότι με τη μετάβαση στη δραχμή ο κόσμος θα έχει τεράστιο ζήτημα για 1-2 χρόνια.  «Εδώ μιλάμε για μια θήλεια που μας έχουν βάλει στο λαιμό για 50 χρόνια», πρόσθεσε.

«Ναι, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να κόψουμε ευρώ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που πρέπει να εξηγήσουμε αναλυτικά και με όρους οικονομικούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Υπό όρους. Αλλά δε θα το επιλέγαμε ποτέ. Οριακά, ναι, θα μπορούσαμε». Μιλώντας στην εκπομπή του τοπικού καναλιού της Κοζάνης Top Channel «Too..day» ο υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη αναφορά της συνυποψήφιας του Ραχήλ Μακρή. Ο κ. Μουμουλίδης εξέφρασε τη συμφωνία του με τα όσα ανέφερε η κυρία Μακρή, σημειώνοντας, ωστόσο, κατηγορηματικά, πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο υπό όρους.

Θυμίζουμε επίσης τη δήλωση της Ραχήλ Μακρή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αφορούσε το τύπωμα χρήματος. Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους, ενώ με απόλυτη φυσικότητα απάντησε ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει χρήμα!

«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλέπεται» είπε η κυρία Μακρή κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης που είχε με τον ανθυποψήφιό της και συμπλήρωσε: «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. Ευρώ». «Αυτή είναι η θέση σας; Ότι θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ; Αυτό είναι πρωτοφανές. Χωρίς νομισματικό αντίκρυσμα;» ανταπάντησε ο συνομιλητής της. «Δεν είναι πρωτοφανές. Προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης» είπε με τη σειρά της η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το protothema.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.