Νέφος αιθαλομίχλης σε Κοζάνη και Φλώρινα – Στο «φουλ» και πάλι η ρύπανση



Έως και 5 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια ήταν τα αιωρούμενα μικροσωματίδια χθες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερα σε περιοχές των δήμων Κοζάνης, της Φλώρινας, της Εορδαίας και Αμύνταιου η αιθαλομίχλη άγγιξε επίπεδα ρεκόρ δεκαετίας. Σε έκτακτη ανακοίνωση της περιφέρειας τονίζεται, ότι άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά και ηλικιωμένοι καλό είναι να μένουν σε εσωτερικούς χώρους και ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν περιορισμένη χρήση στερεής βιομάζας σε τζάκια και σόμπες.

Οι συγκεντρώσεις μεγαλώνουν σε περιοχές που είναι κοντά στα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι δύο περιοχές κοντά στην Κοζάνη παρουσίασαν
χθες, συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων, που άγγιζαν τα 238 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα με όριο τα 50.

Σε περιοχές της Φλώρινας, οι συγκεντρώσεις των μικροσωματιδίων έφτασαν τα 177 μικρογραμμάρια.

skai.gr

Στο “φουλ” και πάλι η ρύπανση

Στα ύψη είναι και πάλι η ρύπανση στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος, ενώ βρίσκονται σε ισχύ και τα έκτακτα μέτρα της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργαστηρίου μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του ΚΕΠΕ, την Τρίτη η ρύπανση ήταν στα 8/10 στον Οικισμό της Πτολεμαΐδας και 7/10 στο σταθμό της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Μικρότερη ρύπανση, αλλά με ένδειξη 5/10 στα Πετρανά και την Ακρινή.

Ο καιρός σε συνδυασμό με τις καύσεις καλλιεργειών από τους αγρότες κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα…

Β.Σ. για τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.