Η Σιάτιστα γιόρτασε με λαμπρότητα τους Τρεις Ιεράρχες



Τους μεγάλους πατέρες και διδασκάλους τους έθνους μας τίμησε σήμερα ο εκπαιδευτικός κόσμος της Σιάτιστας.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου, ακολούθησε αρτοκλασία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ψυχών των Αειμνήστων Ευεργετών, Δωρητών και Εκπαιδευτικών της Σιάτιστας.

Στο εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο των Τριών Ιεραρχών και στην σημαντική συνεισφορά τους στην Παιδεία του Έθνους αναφέρθηκε, κατά την ομιλία του ο εκπαιδευτικός του 2ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας κ. Καραμπέρης Μιχαήλ. Στη συνέχεια, εκφωνήθηκαν τα ονόματα των αειμνήστων ευεργετών, δωρητών και εκπαιδευτικών της Σιάτιστας, καθώς και τα ονόματα των εν ζωή ευεργετών των σχοελίων της Σιάτιστας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παύλος μίλησε για την ανεκτίμητη αξίας της Παιδείας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και στη σημασία του εκπαιδευτικού ρόλου των δασκάλων και καθηγητών των σχολείων.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας.

gilggi

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γκερεχτές Λάζαρος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Δίκος Στέργιος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Κεβρεκίδης Χρήστος, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Παπαδέλης Ιωάννης, ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Δυτικής Μακεδονίας κ. Μήτσιαλος Βασίλειος, εκπαιδευτικοί και μαθητές, πρώην Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Σιάτιστας, και πολύς κόσμος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.