Συντήρηση αστικού και περιαστικού πρασίνου στο Δήμο Κοζάνης



Ο Δήμος Κοζάνης και συγκεκριμένα το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο συντήρησης του αστικού και περιαστικού πρασίνου, προβαίνει στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία των δημοτών.
Συγκεκριμένα εκτελεί  :

•    εργασίες κλαδέματος δενδροστοιχιών στην πόλη της Κοζάνης και σε τοπικές κοινότητες. Οι εργασίες εκτελούνται από συνεργείο του Δήμου και από συνεργείο εξωτερικού συνεργάτη.
•    εργασίες κλαδέματος υψηλών και επικίνδυνων δένδρων με καλαθοφόρο όχημα και ειδικό συνεργείο.
•    κοπές επικίνδυνων δένδρων σε παιδικές χαρές, πάρκα, πεζοδρόμια, σχολικές αυλές από συνεργείο υλοτόμων, μετά την έκδοση της απαιτούμενης άδειας κοπής από την Πολεοδομία.
•    εργασίες πυροπροστασίας με κλάδεμα δένδρων (απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων κοπής) και ανεξέλεγκτη βλάστηση με ειδικό πολυμηχάνημα του Δήμου στις Δημοτικές Ενότητες Ελλησπόντου, Ελίμειας, Δημητρίου Υψηλάντη, Αιανής και Κοζάνης, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
•    εργασίες καθαρισμού ξερών δένδρων και απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης στα περιαστικά δάση της πόλης, μετά από άδεια και σήμανση (αρίθμηση) του Δασαρχείου, στο δάσος Ξενία-Αγίου Θωμά και στο δασάκι Αγίων Σαράντα με συνεργείο υλοτόμων και στο άλσος υπαίθριου θεάτρου με συνεργείο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Κοζάνης. Όλες οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας του περιαστικού πρασίνου της πόλης. Η εθελοντική συμμετοχή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που για 8η χρονιά συμμετέχει στο  πρόγραμμα Δασοπροστασίας- Δασοπυρόσβεσης του Δήμου είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία με σκοπό τη σωστή διαχείριση του πρασίνου του Δήμου Κοζάνης και επιβλέπονται από γεωπόνους του Τμήματος.
Παρακαλούμε για την κατανόησή σας σε περιπτώσεις όπου θα γίνεται ρύθμιση κυκλοφορίας, μετά τη σχετική άδεια, για όλες τις παραπάνω εργασίες και επιθυμούμε την εθελοντική συμμετοχή όλων των δημοτών σε δράσεις διαχείρισης πρασίνου.  

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεννόηση και ανάπτυξη δράσεων φροντίδας σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Το πράσινο ανήκει σε όλους και βοηθάμε όλοι για τη διατήρησή του.  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.