Συνάντηση για τη συνεργασία της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης με το Τμήμα Εκπαίδευσης της ΔΕΗ και τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα Δ. Μακεδονίας



Συνάντηση με θέμα τη συνεργασία μεταξύ της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Τμήματος Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΚΔΒΚ, Δημόπουλος Παναγιώτης, ο Διευθυντής του Τμήματος Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, Δημήτρης Καρέλης, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Ελένη Τσακιρίδου, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, Νικόλαος Ασημόπουλος, η Γραμματέας του Προέδρου του ΤΕΙ, Μαρίνα Βέζου και ο Τομεάρχης Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, Κόμπος Γεώργιος.

Κατά την σύσκεψη έγινε αναφορά στο στρατηγικό σχεδιασμό της Βιβλιοθήκης, στον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας της στο νέο κτίριο, καθώς και στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σημασία της συνεργασίας με τη ΔΕΗ και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που στόχο έχει την ενίσχυση της λειτουργίας της ΚΔΒΚ, μέσω της διαφύλαξης της ιστορικότητάς της, αλλά και του «ανοίγματος» στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους. Έγινε επίσης λόγος για ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις που πρέπει να τεθούν, ώστε να συνδυαστεί η ακαδημαϊκή γνώση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την εμπειρία της ΔΕΗ, για την υποστήριξη της  λειτουργίας της Βιβλιοθήκης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκφράστηκε η αμοιβαία διάθεση συνεργασίας από τους παρευρισκόμενους για την ενίσχυση του ακαδημαϊκού και κοινωνικού ρόλου της Βιβλιοθήκης, ενώ τέθηκαν προτάσεις σχετικά με τους τρόπους μέσω των οποίων η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να υλοποιηθεί αποτελεσματικά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.