Η απάντηση της Περιφέρειας για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»



Με έκπληξη διαπιστώσαμε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η «δήθεν είδηση» ότι η Περιφέρειά μας δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”, λόγω επιθυμίας να διατεθούν σε άλλους σκοπούς τα κονδύλια.

Βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των πολιτών στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, σε συνδυασμό με την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα συμβάλλει στη διαφάνεια και στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης ζήτησε με επιστολή του με αριθμ. πρωτ. 112251/3053 ήδη από τις 23.10.2014 από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νικόλαο Δένδια την ένταξη της περιφέρειας στο πρόγραμμα “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”, στο οποίο είχαν ενταχθεί αρχικά μόνο 8 περιφέρειες, ώστε και οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να μπορούν να προμηθευτούν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ταμπλέτα ή φορητό υπολογιστή, ως δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Μάλιστα, απο το υπουργείο ζητήθηκε η έγκαιρη ενημέρωση για το θέμα, με δεδομένες τις πιεστικές ημερομηνίες του ΕΣΠΑ.

Διαψεύδουμε, λοιπόν, κατηγορηματικά ότι η Περιφέρειά μας δεν συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα, λόγω επιθυμίας να διατεθούν σε άλλους σκοπούς τα κονδύλια, όπως δημοσιεύτηκε ανακριβώς στον ηλεκτρονικό τύπο. Δεν θα επιτρέψουμε την παραπληροφόρηση σε τόσο σοβαρά θέματα, όπως αυτό της ψηφιακής σύγκλισης και θα κάνουμε ότι μπορούμε για την προώθηση των συμφερόντων των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.