Διακρατικό πρόγραμμα Locfood – Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας με αντικείμενο τα τοπικά τρόφιμα – ποτά



Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
Άγιος Παντελεήμονας Φλώρινας, πρώην Τουριστικό Περίπτερο (Αίθουσα Ναουμίδη)
ώρα 9.30 π.μ.

Επιχειρηματικότητα,  Επικοινωνία,  Έρευνα, Εξωστρέφεια, Εξαγωγές, Εμπόριο, Ελλάδα & Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιχειρηματικός συνεργατισμός, Έξυπνη Εξειδίκευση αλλά και Έμπνευση, Επινόηση & Ευρηματικότητα στην παραγωγή, προώθηση, διάθεση των τοπικών τροφίμων και ποτών.

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα και τα τοπικά (συχνά παραδοσιακά) προϊόντα, η τέχνη της γευσιγνωσίας – οινογνωσίας και τα καινοτόμα, βιολογικά και ποιοτικά τρόφιμα, παράγοντες σημαντικής προστιθέμενης αξίας για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούν αντικείμενα του Συμποσίου, καθώς ο κλάδος τροφίμων – ποτών αποτελεί προτεραιότητα στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, κατά την εφαρμογή του σχεδίου της έξυπνης εξειδίκευσης 2014-2020 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στο Συμπόσιο της 13ης Δεκ 2014 επιχειρείται η σύνδεση με τα προϊόντα και τους παραγωγούς του, τις επιχειρήσεις τροφίμων – ποτών, τους καταναλωτές – πολίτες, επαγγελματίες της εστίασης, ειδικούς επιστήμονες στον τομέα της διατροφής και των εξαγωγών, οινοποιούς, οινολόγους και ειδικούς στη γαστρονομία, αλλά και τους επαγγελματικούς & οικονομικούς φορείς, το πολιτικό & αυτοδιοικητικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας κ.α.

«Ζητούμενο είναι τα διακρατικά προγράμματα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών να συνδράμουν  τόσο στις πολιτικές ανάπτυξης, όσο και στην σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και τους επιχειρηματίες  της Δυτικής Μακεδονίας».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Locfood: http://www.locfood.no/,  ενώ για το συμπόσιο από την υπεύθυνη έργου κα Κούτσιανου Κατερίνα 2461053996 και τον επιστημονικό συνεργάτη της εκδήλωσης κο Νίκου Κων-νο τηλ. 6973392637.

Το πρόγραμμα Locfood είναι χρηματοδοτούμενο από το INTERREG IVC.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.