Eκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στο Βελβεντό



Το βιβλίο του κ. Όμηρου Μαυρίδη, Δρ. Φιλοσοφίας,  «Δακρυσμένο διαμάντι – Το παράθυρο μιας Πομάκας στον ουρανό» παρουσιάστηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.
 
Πρόκειται για ένα βιβλίο με ιδιαίτερες αναφορές στο Βελβεντό (αναφέρεται για τον έρωτα μιας Πομάκας με έναν φοιτητή Ποντιακής καταγωγής από την Οινόη Κοζάνης, σε ένα εξωκκλήσι του Βελβεντού), με τον συγγραφέα να υπογραμμίζει ότι το βιβλίο το εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Βελβεντό και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία ή δράση που αναδεικνύει και κάνει γνωστή την περιοχή αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος τονίζοντας ότι

«θεωρούμε σημαντική κάθε προσπάθεια ανάδειξης και αναφοράς στον τόπο μας. Το Βελβεντό, η περιοχή μας εμπνέει και εμπνέεται.  Η μοναδικότητα της περιοχής είναι αυτή που ενέπνευσε και τον συγγραφέα κ. Όμηρο Μαυρίδη να γράψει αυτό το αριστούργημα περιγράφοντας εικόνες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού και εγώ προσωπικά θα υποστηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που θα αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας».

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε με τον μοναδικό, απίστευτα μεστό λόγο, ο πρώην Σχολικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Ντάγκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την  υποστήριξη του  Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και της Δημοτικής Κοινότητας Βελβεντού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.