Mήνυση και ασφαλιστικά μέτρα για παράνομη πώληση Κρόκου!



ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
«Ισπανός ο έμπορος» και «συνεργάζεται με ανθρώπους της περιοχής»!
Και μήνυση, αλλά και ασφαλιστικά μέτρα κατά όσων πωλούν παράνομα κρόκο σε εμπορους.

Ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Νίκος Πατσιούρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των μεμονωμένων πωλήσεων σημαντικών ποσοτήτων κρόκου, από παραγωγούς της περιοχής, σε εμπόρους, ειδικά από την Ισπανία!΄

«Καταθέσαμε και ασφαλιστικά μέτρα και μήνυση», αναφέρει ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, σημειώνοντας πως πρόκειται για «προσφυγή κατά αγνώστων», χωρίς ονοματεπώνυμο. Ο ίδιος, προς το παρόν, αρνείται να πει περισσότερα, συνιστώντας «υπομονή μερικές ημέρες ακόμη».

 Με το έσχατο αυτό μέσο, η διοίκηση του Συνεταιρισμού προσπαθεί, έτσι, να περιορίσει την έκταση του φαινομένου, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ειδικά τη φετινή χρονιά! Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο Συνεταιρισμός Κροκπαραγωγών είναι Αναγκαστικός, κάτι που σημαίνει πως δε μπορεί ο κάθε παραγωγός να δίνει κρόκο μόνος ου σε εμπόρους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Νίκος Πατσιούρας τονίζει πως «ο συγκεκριμένος έμπορος κάνει αυτή τη δουλειά με συγκεκριμένους ανθρώπους στην περιοχή μας, ήταν παλιός πελάτης. Πέρυσι του δώσαμε τιμή 200 ευρώ λιγότερο από ότι δίναμε στους παραγωγούς, αλλά δεν πήρε τα 100 κιλά. Γιατί το έκανε; Για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Συνεταιρισμό και πέσουν οι τιμές τα επόμενα χρόνια. Εμείς καταθέσαμε τη μήνυση γιατί κλέβει ένα προϊόν ΠΟΠ, κάτι που για να το πάρεις θέλει πολύ κόπο. Δε χρειαζόμαστε εμπόρους να έρθουν να πάρουν κρόκο Κοζάνης. Ας πάνε στο Ιράν…».

Παναγιώτης Πλιάτσιος για τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.