Δείτε τους πιθανούς υποψήφιους βουλευτές στην Π.Ε. Κοζάνης – Ποιά ονόματα «παίζουν» σε όλα τα κόμματα



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Πλιάτσιος – Ζήσης Πιτσιάβας για το kozanimedia.gr:

Σε… εκλογικούς ρυθμούς έχει εισέλθει, πλέον, η χώρα και, φυσικά, και οι κομματικοί μηχανισμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,με τις εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για την 25η Ιανουαρίου.

Το Kozanimedia, σε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ, παρουσιάζει τα ονόματα που «παίζουν», στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, ως πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές, στα μεγαλύτερα κόμματα, πάντα για την Π.Ε. Κοζάνης, με τη σημείωση πως, ασφαλώς, τις αμέσως επόμενες ημέρες τα ονόματα θα είναι ακόμη περισσότερα…

Nέα Δημοκρατία: «Κλειδί» ο Γιώργος Κασαπίδης

Το «Ναι» του νυν ανεξάρτητου βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα ήρθε να αλλάξει τις μέχρι πρότινος ισορροπίες στο κυβερνών κόμμα. Η φράση του, στο kozanimedia, πως «δεν έφυγα ποτέ από το σπίτι του πατρός μου» δείχνει πως ο κ. Κασαπίδης βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στη ΝΔ και, φυσικά, θα έχει εξασφαλισμένη μια θέση και στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Κοζάνης. Από εκεί και πέρα, φαβορί για την πρωτιά παραμένει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ εξαιρετικά πιθανή εμφανίζεται η υποψηφιότητα του πρώην περιφερειάρχη και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Γιώργου Δακή. Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα βρίσκεται, λογικά, και ο Στάθης Κωνσταντινίδης, ενώ τη βούλησή τους να είναι, επίσης, εκ νέου στη λίστα έχουν εκφράσει και οι Γιώργος Τοπαλίδης και Φώτης Ζυγούρης. Ακούγονται, επίσης, τα ονόματα της προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης Ευλαμπίας Πρώιου, αλλά και της πρώην δημοτικής συμβούλου Βασιλικής Ρεπανά, με τις δυο νεαρές κυρίες, πάντως, να μην επιβεβαιώνουν σε καμία περίπτωση τα εν λόγω σενάρια. Το ίδιο συμβαίνει και με την πρώην περιφερειακή σύμβουλο Κωνσταντίνα Μητροπούλου. Περισσότερες πιθανότητες συγεντρώνει η πρώην δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Επίσης ακούγεται και το ονομα του αντιδημάρχου Βοϊου Λάζαρου Γκερεχτέ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η «σφαγή» για μια θέση στα ψηφοδέλτια και η πιθανότητα της Ραχήλ…

Έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, όπου όλοι αναμένουν περισσότερους από….15-16 επίδοξους υποψήφιους! Φυσικά, η νυν βουλευτής Ευγενία Ουζουνίδου θα είναι στην επτάδα των υποψηφίων, για την επιλογή της οποίας σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και άλλοι παράμετροι, όπως η συνεργασία-προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ, η εκπροσώπηση συνιστωσών και, φυσικά, μια πιθανή υποψηφιότητα στην Κοζάνη της Ραχήλ Μακρή, την οποία, πάντως, δεν επιθυμεί η πλειονότητα των τοπικών στελεχών.

Μερικά από τα ονόματα που «παίζουν» για υποψήφιοι βουλευτές είναι: Φανή Δεληγιαννίδου, Γιώργος Χιωτίδης, Χάρης Κουζιάκης, Αλέξης Λιοσάτος, Κωνσταντίνος Ζαγάρας, Γιώργος Μητλιάγκας, Θέμης Μουμουλίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Γεώργιος Ντζιμάνης, Πολυδεύκης Λιάκος, Θοδώρα Γούλιαρου, Μίμης Δημητριάδης.. Σπύρος Τόλιος, Γιάννης Κοκκαλιάρης, Nίκος Χαντζίδης, Σωκρατης Βατάλης, Ρούλης Κοκελίδης.

Ήδη, πάντως, χθες το απόγευμα η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης συνεδρίασε και αποφάσισε να αποστείλει στη Ν.Ε. 12 ονόματα προτεινόμενων υποψηφίων.

ΠΑΣΟΚ: Ο Πάρις και….οι άλλοι!

Η υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλου θεωρείται δεδομένη, παρά τα όποια σενάρια διακινούνται και τον θέλουν να μετακινείται στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα, όμως, το τοπίο είναι…εξαιρετικά «θολό», πόσο μάλλον σε συνάρτηση με το πιθανότατο, πλέον, ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ίσως υποψήφιος βουλευτής να είναι και ο νυν γραμματέας της Ν.Ε. Κοζάνης Δημήτρης Ζιούζιος, αλλά και ο Αχιλλέας Κοκάνης από την Πτολεμαϊδα. Επίσης θεωρείται βέβαιο πως θα αναζητηθούν υποψήφιοι από το ψηφοδέλτιο της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.

«Ανεξάρτητοι Έλληνες»: Ριζική ανανέωση στα πρόσωπα

Η αποχώρηση της Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝΕΛ, αλλά και η εκλογή του Παναγιώτη Πλακεντά στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης ανοίγει…διάπλατα θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο δε θα έχει καμία σχέση με εκείνο του 2012. Ονόματα που ακούγονται είναι εκείνα των Άρη Βατάλη, Σωτήρη Αβδελίδη, Γιάννη Γκουντιού, Γιάννη Κοσκοσά, Θεόφιλου Αμπατζίδη, Δημήτρη Δεσποινίδη, Αργύρη Τζιάτζιου, Κυριάκου Ιωαννίδη, ενώ αναζητούνται…γυναίκες.

ΚΚΕ: Αλλαγές στα πρόσωπα του ψηφοδελτίου

Αρκετές θα είναι οι αλλαγές στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε. Κοζάνης, σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Μερικά από τα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνα των Αντώνη Τσάκωνα, Νώντα Στολτίδη (και οι δυο ήταν υποψήφιοι και το 2012) Γιάννη Μητσιάκου, Βαγγέλη Δεληολάνη, ενώ ίσως είναι και πάλι υποψήφιος ο Κώστας Σταμπολίδης, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής μόνο για μια ημέρα, τον Μάιο του 2012. Πάντως οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αναζήτηση προσώπων από τη νέα γενιά του κόμματος στην περιοχή.

«Το Ποτάμι»: Αγώνας δρόμου για να προλάβουν…

Στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη θα αποδυθούν σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου να συγκροτήσουν ένα «καλό» ψηφοδέλτιο στην Π.Ε. Κοζάνης. Ο σύμβουλος επενδύσεων και συντονιστής του κόμματος στην περιοχή Μπάμπης Ιορδανίδης, από το Μαυροδέντρι, θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Γιάννη Μητλιάγκα και Κώστα Ντίνα. Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, από τα Σέρβια, σημειώνει πως πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ ακούγεται και το όνομα του Βασίλη Παπαποστόλου. Πλέον, πιθανή υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» είναι και η Ντόρα Τσικαρδάνη, ούσα ιδρυτικό και κορυφαίο στέλεχος των «Μεταρρυθμιστών» που συνεργάζονται  με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Επίσης πιθανός υποψήφιος φέρεται και ο οικονομολόγος-λογιστής Αντώνης Σιαμπανόπουλος.

Κόμμα…Παπανδρέου: Προβληματισμός για τα παλιά στελέχη

Η πιθανή δημιουργία κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου ήδη έχει προκαλέσει συζητήσεις και….σενάρια για τα πρώτα ονόματα πιθανών υποψήφιων βουλευτών. Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε πως αρκετά στελέχη που φέρονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό αναμένουν να δουν εάν σε ένα πιθανό ψηφοδέλτιο στην περιοχή θα συμπεριλαμβάνονται παλαιά και «φθαρμένα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα τους απομακρύνει από ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην «επτάδα» των υποψηφίων. Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης που φέρεται να είναι ένας εκ των πιθανών υποψηφίων φέρεται να είναι μάλλον αρνητικός, ενώ το κείμενο των 20 νέων επιστημόνων υπέρ της δημιουργίας κόμματος από τον κ. Παπανδρέου είναι ο οικονομολόγος Περικλής Αλειφέρης, κάτι που, όμως, δε σημαίνει πως αυτομάτως θα είναι και υποψήφιος βουλευτής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Στόχος η αύξηση ποσοστού και στην Κοζάνη…

Ο στόχος του κόμματος είναι η αύξηση των ποσοστών και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Ο Στέφανος Πράσσος θα είναι, ασφαλώς, υποψήφιος βουλευτής, ενώ πιθανοί υποψήφιοι θα είναι οι Σπύρος Κωνσταντινίδης, Φανή Μάρκου, Γιώργος Γεωργιάδης, Αγγέλα Γιολδάση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.