Διήμερο σημαντικών επαφών στην Αθήνα από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Μακεδονίας Ηλία Κάτανα



Στα πλαίσια των επισκέψεων του ο κ. Κάτανας συναντήθηκε με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχο κ. Τσόγκα Νικόλαο, όπου σε μια εποικοδομητική συζήτηση αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Πυροσβεστική σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.  Ακολούθως και σε συνέχεια της πρώτης συνεργασίας κατά την επίσκεψή τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Κάτανας συνεργάστηκε με τον Πύραρχο  κ. Νικόλαο Μπότσαρη, για θέματα διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων καθώς και με τον αρμόδιο τμηματάρχη Επενδύσεων όπου αναλύθηκαν τα ερευνητικά προγράμματα και οι μελέτες που διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής για την δημιουργία πρότυπων πάρκων επιμόρφωσης στην περιοχή μας προκειμένου να προσελκυθούν επισκέπτες τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο όμορων χωρών, στοχεύοντας στη σύναψη μνημονίων συνεργασίας αλληλοβοήθειας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με τις γείτονες χώρες.

Οι υπεύθυνοι του Τμήματος Επενδύσεων δήλωσαν διατεθειμένοι να συμπαρασταθούν στην υλοποίηση όλων των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενώ έγινε ειδική μνεία για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος κ. Παπαγεωργίου. Δεδομένης της επαγγελματικής ιδιότητας του κ. Κάτανα Ηλία ως Πυροσβέστη, έγινε μία σοβαρή και θερμή συζήτηση με ανταλλαγή σημαντικών απόψεων. Αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα Πολιτικής Προστασίας που άπτονται της αποστολής και δράσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα όπου ο Αρχηγός και το επιτελείο του διαβεβαίωσαν τον κ. Κάτανα για την αμέριστη συνδρομή τους σε επίπεδο πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας όσον αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έμεινε ικανοποιημένος και από τις δεσμεύσεις της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας ενώ κλείνοντας έλαβε συμβολικά δώρα τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας μας όπως Κρόκος Κοζάνης και Αγροτικά Προϊόντα του Βελβεντού.

Την επόμενη ημέρα 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ξεκινώντας από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων Εθελοντισμού – Εκπαίδευσης & Εκδόσεων και συγκεκριμένα με την κυρία Κακαλιάγκου όπου συζητήθηκαν θέματα για τα Ειδικά Προγράμματα Εκπαίδευσης/Κατάρτισης Μελών Εθελοντικών Οργανώσεων, καθώς και Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Α΄ και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης στα πλαίσια μιας μεγάλης ενημερωτικής καμπάνιας που σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το διάστημα 2015-2020, απευθυνόμενη σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της .

Αξιόλογα επίσης ήταν τα συμπεράσματα από την επίσκεψη στην κυρία Κόλλια στα Τμήματα Εθελοντισμού και Εκπαίδευσης έτσι ώστε να ενημερωθούμε για την εκπόνηση και εκτέλεση προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών Πολιτικής Προστασίας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ιδιαίτερη προσοχή κλείνοντας τον κύκλο των επαφών, δόθηκε στη συνάντηση με την προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού και Διοικητικής υποστήριξης κυρίας Βαρίνου Μαρίας όσον αφορά την παρακολούθηση θεμάτων λειτουργίας Διαχείρισης Ενιαίου Αριθμού Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης 112 και πως μπορούμε να συνδράμουμε στη μέγιστη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.