Πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία



O Δήμος Εορδαίας τιμώντας την 3η Δεκεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία» υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η ημέρα αυτή αποτελεί Ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των Α.με.Α., αλλά και άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.
    
Επίσης δηλώνει ότι τα Άτομα με Αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, την εργασία και την καθημερινότητά  τους , καθώς η αντιμετώπιση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την αυτόνομη και επί ίσοις όροις ένταξή τους στην κοινωνία.
    
Επί τη  ευκαιρία του εορτασμού ο Δήμος Εορδαίας με τον εντεταλμένο σύμβουλο Μιχάλη Σίσιο και τη συνδρομή των Συλλόγων Α.μεΑ.  Π.Ε. Κοζάνης και Γονέων- Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α  Περιφέρειας . Δ. Μακεδονίας  συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00  «πορεία», η οποία θα ξεκινήσει  από το Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης , όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες  ανάλογες της Ημέρας.  
    
Την πρωτοβουλία στηρίζουν Σχολεία, Σύλλογοι και Σωματεία της Εορδαίας, ενώ καλούνται  όλοι οι πολίτες  να συμμετάσχουν.
    
Να σημειωθεί ότι ο φετινός εορτασμός της 3ης Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένος στην Κοινωνική Προστασία-Πρόνοια για τα άτομα με Αναπηρία, υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των Α.με.Α σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.