Ο Δήμαρχος Κοζάνης στη Συνάντηση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων



Οργανώνεται, προχωρά και στοχοθετεί το Δίκτυο Πράσινων Πόλεων της χώρας, που πριν έναν μήνα επανασυστάθηκε και σήμερα πραγματοποίησε τη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίασή του. Τα μέλη του, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, συναντήθηκαν την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στα Τρίκαλα.

Στη συνάντηση μετείχαν οι:

– Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης
– Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων
– Κυρίτσης Χρυσόστομος, αντιδήμαρχος Τρικκαίων
– Ζέρβας Κων/νος, αντιδήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης
– Κατηρτσίδης Δημήτρης, αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών
– Καββαδίας Βασίλης, αντιδήμαρχος Δήμου Κέρκυρας
– Φαλέκας Γιάννης, αντιδήμαρχος Δήμου Αλεξανδρούπολης.
–  εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, οι κ. Γ. Σκλιας, σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αχ. Μπέου και Ανδρέας Ζέρβας, πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ (Αναπτυξιακής Εταιρείας Βόλου).

     Η συνάντηση ουσιαστικά προώθησε τη σύζευξη των πόλεων – μελών διά των εκπροσώπων τους σε θέματα άμεσου ενδιαφέροντος, αλλά και γενικότερου σχεδιασμού.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα οργάνωσης του επανασυσταθέντος Δικτύου, αλλά και κυρίως ζητήματα στρατηγικής.

     Με δεδομένο το ενδιαφέρον για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, αποφασίστηκε σειρά δράσεων σε αυτόν τον τομέα, σε σχέση με τις χρηματοδοτικές δυνατότητες. Επίσης, ελήφθησαν αποφάσεις για τη διοργάνωση συγκεκριμένων δράσεων στο  άμεσο μέλλον. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος, ως τέως ευρωβουλευτής, μετέφερε την εμπειρία του γύρω από τα ευρωπαϊκά πράγματα και προγράμματα, αλλά και ως εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Άνεμος Ανανέωσης» και του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, συζήτησε για δράσεις και τρόπους στήριξης του ΔΕΠΠ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.